Rosszul viselkedett három fiatal egy japán étteremben, simán letartóztatták őket

Letartóztattak három 15 és 21 év közötti fiatalt Japánban, mert a vendégek által közösen használt szójaszószos üvegből ittak egy szusiétteremben, és a csínyről készült videót megosztották az interneten – közölte a helyi rendőrség szerdán.

Nálunk ilyen megtorlás elképézelhetetlen lenne, de a japánok szigorúan elitélik az ilyesfajta tetteket - illusztrációForrás: Andy M./Pixabay

Úgy tudni, ez volt az első eset, hogy egy vendéget efféle viselkedés miatt letartóztattak Japánban. Az év eleje óta több étteremben követtek el hasonló garázdaságot a szigetországban.

A rendőrség azzal gyanúsítja a 21 éves Josino Rjogát, hogy megnyalt egy, a vendégek által közösen használt szójaszószos üveget a nagojai Kura Sushi étteremben február 3-án.

Josino 19 és 15 éves társa is részt vett a csínytevésben, amelyről felvételt készítettek, és megosztották az interneten. A videón az látható, hogy a trió egyik tagja nevetve megragad egy szusit a forgópultról, majd a szájába tömködi, és szójaszószt iszik rá a közös üvegből.

A rendőrség szerint a fiatalok tettükkel üzleti tevékenységet akadályoztak, ami a büntetőtörvénykönyv hatálya alá esik, és súlyos pénzbírsággal, valamint akár három évig terjedő börtönbüntetéssel is járhat.

Mindhárom elkövető beismerte tettét. Egyikük sem rendelkezik állandó lakcímmel, és úgy tudni, hogy egy közösségi oldalon ismerkedtek össze. A három gyanúsított egyike azt mondta a rendőröknek, hogy azért követték el a csínyt, mert valami vicceset kellett csinálniuk. Hozzátette: Josino nem érintette meg közvetlenül a szójaszószos üveg száját.
Az eset nagy felzúdulást váltott ki a szigorú higiéniai normáiról ismert Japánban. A közösségi oldalakon szusiterrornak nevezik az ilyen csínyeket, írja az MTI.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek