Szavaztak a külföldiek: szerintük ez a 10 legrosszabb magyar étel

A Taste Atlas a magát "hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként" deffiniáló oldal összeállított egy meglepő listát, amelyen a 10 legrosszabb magyar ételt gyűjtötte csokorba, a külföldi turisták értékelései alapján.

Számunkra azért meglepő ez a lista, mert általános vélemény szerint mi magyarok ízletesen főzünk, igaz, a pozitív jelző mellé általában azt is megkapjuk, hogy nehéz, zsíros ételket készítünk. Mint tudjuk, a mértékletesség tud ezen a problémán segíteni, de hogy 10 rossz ételt is sikerült találniuk nálunk a külfödi turistáknak, azt a mi gyomrunk is nehezen veszi be. 

Eddig azt hittük, a turisták imádják a magyar konyhát - illusztrációForrás: zi3000/Shutterstock

Gyakran azt is megkapjuk kritikaként a hozzánk látogató turistáktól, hogyan lehetséges a gyümölcslevest egyáltalán levesnek nevezni, és miért első fogásként és nem desszertként tálaljuk fel? Nos, ebben lehet némi igazság, de rossznak nevezni egy jól elkészített gyümölcslevest, csak azért mert szokatlan, egyáltalán nem kedves dolog. Bár ez az étel kivételesen nincs rajta a mostani listán.

Nézzük, mely ételek verték ki a biztosítékot a külföldieknél, amelyehez csak azért is csatolunk recepteket a mindemegette.hu oldalról, mert mi tudjuk, hogy jól elkészítve egytől-egyig finom fogások.

1. Rakott palacsinta

Teljes megsemmisülés! Hogyan lehetséges, hogy egy édes palacsinta, – amelynek a tölteléke lehet lekvár, darált dió, mák és túró, – amit aztán sütés után sokan olvasztott csokival vonak be, valakinek ne ízlene? Gusztusos, édes, íncsiklandó. Ha ide kattintotok, elkészíthetitek a Gundel-palacsintatortát.

Forrás: mindmegette.hu

Ha már elsőként egy édességünket pécézték ki a külföldiek, fontos megjegyeznünk, hogy ugyanezen oldal, ahol most illyen csúfosan szerepeltünk, nem rég összeállította a világ legjobb 100 tortáját, amelyen helyet kapott 5 ismert magyar édesség is, ami ezért megmelengeti a szívünket. A lista 35. helyét a krémes szerzte meg, 51. helyre került az Esterházy-torta, míg az 56. helyet a somlói galuska, a 64. helyet a dobostorta, a 66. helyet pedig a zserbó szerezte meg a rangos listán.
No, de térjünk vissza a negatív kritákák listájához!

2. Burgonyaleves

Aki szeret háziasan főzni, annak nem kihívás egy ízletes burgonyalevest összerittyentenie, hiszen a krumplihoz sok hozzávaló passzol: hagyma, paprika, sárgarépa, fehérrépa, zeller, petreszelyem. A fűszerrel sem kell sprólni, a só és bors mellett köménymaggal is ízesíthető, és egy kis tejföl is sokat dob rajta.

Tejfölös habarással sűríteni is lehetForrás: mindmegette.hu

Ha valaki olyan háziasan készíti el, mint ahogy ebben a receptben ajánlják, akkor még húsgombócok is kerülnek bele, és szerintünk a legfinnyásabb vendég sem szólhat egyetlen rossz szót sem. 

3. Pacalpörkölt

No, igen-igen, ezt a kritkát elfogadjuk, hiszen a szarvasmarha bendőjéből készült fogást a magyarok közül sem fogyasztja mindenki. Az oldal szerint „jellemzően nyílt tűzön, bográcsban készül", de persze a tűzhelyen is elkészíthető ételről van szó, amelyből nem maradhati ki a hagyma, fokhagyma, pirospaprika és csípős paprika sem. Aki szereti, az főtt burgonyával, friss kenyérrel, savanyúsággal szokta fogyasztani. Ha valaki mégis rászánná magát, hogy pacalt főzzön, ezt a receptet érdemes kipróbálnia!

Forrás: mindmegette.hu

4. Vadas marha

Az oldal szerint a Magyarországról származó hagyományos étel marhahúsból vagy vadhúsból készül, egy savanykás tejszínes mártással, amelyet sárgarépából, fehérrépából, hagymából, fokhagymából főznek és petrezselyemmel, babérlevéllel, mustárral, ecettel ízesítenek.

Vadas spagetti tésztávalForrás: mindmegette.hu

Abban egyet kell értenünk, hogy az étel elkészítése sok időt vesz igénybe, mert a marhahúst először a zöldségekkel és a fűszerekkel kell 3 órán át főzni, és 24 órán át pácolni, de hogy ne lenne finom azzal nem tudunk kibékülni! Kicsit talán megosztó, de aki szereti, az nagyon szereti. Ehetjük zsemlegombóccal és spagetti tésztával is.

5. Kókuszkocka

Egy újabb édesség, egy újabb érthetetlen ellenérzés. A csokoládéba mártott, kókuszban meghempergetett piskóta ráadásul nem csak nálunk, hanem Lengyelországban, Szlovákiában és a Balkánon is igen népszerű édesség.

Forrás: mindmegette.hu

Azért is szeretjük, mert nem tart sokáig elkészíteni, és laktató finomság. Ha tehát ízletes kókuszkockát készítenétek hagyományos módon, kattintsatok ide, és fogysszátok egészséggel!

A további 5 legrosszabb ételünk a külföldiek szerint

6. borleves

7. mákostészta

8. Stefánia-vagdalt

9. lekváros bukta

10. főzelékek

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek