Magyar csapat diadalmaskodott a fagylalt-Európa-bajnokságon

Egy hete számoltunk be a fantasztikus magyar gsztro sikerről, mely szerint a 19. Bocuse d'Or szakácsversenyen a dobogó harmadik helyét a magyar csapat foglalhatta el, és most itt egy újabb! A világ legrangosabb kézművesfagylalt-készítő csapatbajnokságát Riminiben tartották. Az európai döntőre hét nemzet delegálta magát: a többszörös kupagyőztes Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Németország, Ausztria, Egyesült Királyság, és Magyarország. A magyar csapat hatalmas eredményt ért el, bronz érmet szerzett és ott lehet 2024 januárjában a fagylalt világkupán!

Forrás: Magyar Cukrász Ipartestület / Facebook.com

A Gelato Europe Cup, vagyis a fagylalt-Európa-bajnokság a Gelato World Cup világverseny európai döntője, mely Olaszországban és egyben a világon a legrangosabb csapatbajnokság, ami a kézműves fagylaltra épül.

A versenyt 2003-ban hozták létre, és szigorúan meghívásos alapon működik.

Vagyis a szervezők figyelembe veszik az adott ország nemzetközi versenyeken való szereplését és eredményeit, ezek szerint vehet részt ezen a megmérettetésen. A Cukrász Ipartestület elmondása szerint hazánk most kapott először lehetőséget arra, hogy csapatszinten is megmérettesse magát a többi, sokszor nagyon rutinos európai országgal.

Az első helyezett Olaszország, a második Németország, a harmadik Magyarország, a negyedik pedig Ausztria csapata lettForrás: Magyar Cukrász Ipartestület / Facebook.com

A csapatnak minden országban ugyanúgy kellett összeállnia: egy a fagylaltkészítésben jártas szakemberből, vagyis egy fagylaltmesterből (a magyar csapatban Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia vezető cukrásza), egy cukrász szakemberből (Füredi Krisztián, Hisztéria Cukrászda vezető cukrásza), valamint egy csapatkapitányból (Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó fagylaltmestere).

A magyar csapat témája az „Erdő és mező virágai" voltak, és ennek megfelelően készítette el a magyar ízvilágot bemutató fagyos desszertkülönlegességeket.

Első versenyszám egy dekorált fagylalttégely elkészítése és bemutatása volt, a második versenyszám egy fagylalttorta volt, amelyből összesen 3, egymással teljesen megegyező darabot kellett elkészíteni. A harmadik versenyszám egy monodesszert volt, amelyet meghatározott méretű és súlyú pohárban kellett a zsűri elé tálalni. A magyar csapat mindvégig követve az erdő tematikát.

Az utolsó napon egy „ropogós szobrot", kellett prezentálni. A magyar csapat egy 1,25 méter magas, mesebeli fát álmodott megForrás: Magyar Cukrász Ipartestület / Facebook.com

A szép közös munkával sikerült megszerezni a dobogó 3. helyét, így 2024 januárjában a magyar csapat ott lesz a fagylalt világkupán, ahol a világ minden tájáról érkező országokkal méretteti meg magát, köztük Taipei, Dél-Korea, Szingapúr, Brazília, Peru, Argentína, Olaszország, Németország és Ausztria.

Forrás: Turizmus.comGelato Europe Cup

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek