Több mint 200 furmint illatozik majd a 13. nagy kóstolón februárban

A Furmint Február mozgalom indulásakor még méltatlanul kevés szó esett a furmintról, mára azonban mind a borászok, mind a borkedvelő közösség összeköti a tél utolsó hónapját ezzel a sok lehetőséget tartogató szőlőfajtával. A pandémiás időszak alatt egy kicsit visszaesett a lendület, éppen ezért a szervezők most sokszoros erővel vetették bele magukat a szervezésbe. 

Forrás: Furmint Február / Facebook.com

Az idei, február 2-án visszatérő 13. Furmint Február Nagy Kóstoló látogatói 200 furmint közül találhatják meg idei kedvenceiket, és mintegy 100 borásszal találkozhatnak, beszélgethetnek a budapesti Hagyományok Házában délután 16-től 21-ig. Ez a kóstoló lesz az egy hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja. 

"Napjainkban egyre kevesebb olyan nagy kóstoló van, különösen a fővárosban, ahol jellemzően a borász vagy a tulajdonos mutatja be a borokat, a Furmint Február Nagy Kóstoló viszont ilyen. Ezért érdemes eljönni és első kézből ismerkedni kiváló emberekkel, izgalmas történetekkel és a nagyszerű borokkal" - idézte az MTI Kézdy Dániel főszervezőt.

A Nagy Kóstolóra a borászatok túlnyomó része ezúttal is a Tokaji borvidékről érkezik, de a Somlói borvidéket és a Balaton-felvidéket is szép számmal képviselik majd termelők. Ezenfelül érkeznek többi között mátrai, sőt határon túli furmintok is, a soproni borvidék képviselői pedig idén debütálnak a kóstolón.

Forrás: Furmint Február / Facebook.com

A kezdeményezés már Európa-szerte hasonló rendezvények életre hívására ösztönzi a furmint kedvelőit, így olyan nagy városokban is hirdeti a Furmint Február mozgalom a magyar borok nagyságát, mint London, Párizs, Temesvár, Berlin vagy Edinburgh - áll a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek