Bezárta kapuit Eger legendás étterme

Az utolsó pillanatig kitartott az egység vezetője, Cseh Andrásné és férje, akik az étterem alkalmazottaival közösen, karácsonyra még elkészítették az utolsó kocsonyákat, az ünnepi menüket, a 2022-es éve utolsó napjainak ebédjeit. 

A hívogató terasz nélkül nem lesz ugyan olyan a Dobó tér látképe többéForrás: ©Nemes Róbert / Hotel Senator Ház Eger / FB

Októberben még arról írtak a Hotel Senator-Ház Facebook-oldalán, hogy a nyugdíjba vonulásuk még várat magára, így amíg erejük engedi várják régi és új vendégeiket az étteremben. Január 1-jén azonban már az a poszt fogadta az oldal látogatóit, hogy "2023. január 2-tól éttermünk bezár, de szállodai szolgáltatásunk (szállás+reggeli) tovább üzemel. Megértésüket köszönjük!"

Bár amíg csak lehetett együtt vitték az éttermi és a hotel szolgáltatásokat, a bezárás nem előzmények nélküli. A Senator-Házban éttermet és hotelt üzemeltető vállalkozó házaspár 2022 nyarán fordult a tulajdonos önkormányzathoz, hogy augusztus 31-i hatállyal járuljon hozzá a bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez.

Ennek azért érezték szükségét, mivel megromlott az egészségi állapotuk, túlzottan magasak lett a bérleti díj, és megnövekedtek a beszerzési és energiaárak, ami végül veszteséges működéshez vezetett, valamint a háború miatti bizonytalanság is közbeszólt. 

A Hotel Senator-Ház azért is különleges, mert ez Eger első olyan szállodája, melyet egy XVII. században épült polgári házból alakítottak ki.

Az ügyet augusztusban, zárt ülésen tárgyalta Eger közgyűlése. Végül pedig az a döntés született, hogy a Dobó tér 11. szám alatt lévő épület üzemeltetését nyílt versenyeztetéssel pályáztatják meg. Akkor a cikk szerint az is elhangzott, hogy a Senator-ház egyetlen napig se legyen bezárva. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek