Nem lett kész időben a sajtos tészta! Perel a fogyasztó

Nem vagyunk hívei a bulváros témáknak, de ez a történet annyira vicces és kicsit sajnálatra méltó is, hogy Bor és Gasztro rovatunkban mi is elmeséljük. A BBC.com oldalán találtuk a hírt, miszerint egy floridai nő több millió dollárra perli a nagy multú Kraft élelmiszermárkát, mert a dobozos sajtos tészta (Mac and Cheese) nem készül el annyi idő alatt, mint amennyi a csomagolásra van írva.

Valahogy így néz ki a fapados Mac and Cheese - illusztrációForrás: Hermes Rivera / Unsplash

A fogyasztő nem kevesebb mint ötmillió dollárt (mintegy 2 milliárd forint) követel az élelmiszeripari vállalattól, mert állítása szerint nem lehet a csomagoláson feltüntetett 3,5 perc alatt elkészíteni a cég által forgalmazott sajtos tésztát.

A Kraft mikrohullámú sütőben elkészíthető egyik termékéről van szó, és a nő szerint 3,5 percbe nem fér bele az előkészítés, a tészta és a szószos tasak kibontása, felöntése vízzel és összekeverése, pedig a dobozon az áll, hogy "3,5 perc alatt kész".

Tudunk erről a teljességgel értelmetlen perről, és erőteljesen ki fogunk állni, hogy a beadványban szereplő állításokat cáfoljuk

- tudatta a Kraft szóvivője a BBC-vel.

A felperes ügyvédei szerint a nő kevesebbet fizetett volna a termékért, ha tisztában van azzal, hogy nincs kész 3,5 perc alatt. Azt is kérvényezték, hogy a bíróság kötelezze a Kraftot a "megtévesztő hirdetés" kiigazítására. Döntés még nem született az ügyben. Hogy kinek ad igazat a bíróság, az még kérdés. 

Az viszont tény, hogy az Egyesült Államokban az ilyen peres ügyek szinte mindennapiak. A McDonald's és a Burger King ellen is indult idén per, mert egy New York-i és egy floridai felperes szerint a hirdetésekben szereplő hamburgerek jóval nagyobbnak tűnnek, mint amekkorák a valóságban. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek