Világbajnoki aranyat nyert egy veszprémi díszítőcukrász

Egy veszprémi cukrász díszítőcukrászat kategóriában nyert aranyérmet a Luxemburgban rendezett gasztronómiai világbajnokságon a díszítőcukrászat kategóriában.

Steierlein-Reichert Míra és a brémai muzsikusokat ábrázoló díjnyertes alkotásaForrás: Kokó Cukrászda, Kokó Terasz/Facebook

Steierlein-Reichert Míra, a Kokó Cukrászda díszítőcukrásza a brémai muzsikusok című Grimm-mese jellegzetes motívumát ábrázoló alkotásával nyerte el a rangos elismerést, amelyet hosszú hónapok munkájával készített el. A közel másfél méter magas remeket a legnagyobb körültekintés mellett szállították két részletben a verseny helyszínére, így szerencsére épségben megérkezett, majd a mű helyszíni összeállítása után értékelhette a zsűri az alkotást.

A négyévenként megrendezett, Luxemburgban tartott Culinary World Cupon – magyarul gasztronómiai világbajnokságon, amely nemcsak cukrász-, hanem szakács- és csapatverseny is – a témát szabadon választhatták meg a díszítőcukrászok, ugyanakkor bizonyos technikai feltételeknek meg kellett felelnie az alkotásoknak, mondta el érdeklődésünkre Steierlein-Reichert Míra, aki nem először vett részt nemzetközi versenyen, de a legszebb eredményét most érte el. A témaválasztás kapcsán elmondta, igyekeztek olyan ötletet megvalósítani, ami az erősségei közé tartozik. Mivel az állatábrázolás áll hozzá a legközelebb, ezért adta magát A brémai muzsikusok című mese négy szereplője, és a történet jellegzetes tetőpontja, amikor a négy jószág egymás hátára állva néz be a betyárok házába. A téma azért is volt szerencsés választás, mert ezt a történetet szinte mindenki ismeri, nemzetiségre való tekintet nélkül. Míra alkotása méretében és technikai megvalósításában is kiemelkedett a mezőnyből. Ha kíváncsi vagy miért, kattints a veol.hu cikkére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek