Libatortól és újborfesztiváltól lesznek hangosak a Skanzen portái

 Az őszi időszak legismertebb jeles napja a Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, az újbor kóstolása és a libalakoma kapcsolódik. Márton-napi hagyományok, lámpás felvonulás, kézműveskedés, borkóstoló, a Skanzen Étteremben libaételek várnak majd ránk november 12-én és 13-án.

Népviselet, zsíros-hagymás kenyér és újbor - tökéletes hétvégi programForrás: gabortokodi.com / Skanzen_Press

A Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a múzeumban. De bepillanthatunk majd a vidám őszi társas munkák légkörébe, és megismerhetjük Szent Márton életét, valamint érdekességeket tudhatunk meg a libakultusz eredetével kapcsolatban. r

És Márton-nap a gazdasági év végét is jelentette, amikorra az állatokat behajtották a legelőkről ezért részt vehetünk terelés bemutatón is - írták a Skanzen sajtóközleményében.

A bábszínházban eljátszák majd nekünk Lúdas Matyi történetét, lesz mesemondás, történelmi és irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására. A kézműves foglalkozásokon textil liba, őszi ajtódísz, madáretető mellett a gyerekek elkészíthetik színes lampionjaikat a Márton-napi lámpás felvonuláshoz.

Forrás: gabortokodi.com / Skanzen_Press

A Skanzen portái és házai ezen a napon 16 óráig, a SKANZEN VIGADÓ és a kézműves vásár pedig 18 óráig tartanak nyitva, hogy a lámpás felvonulást sötétben tudjuk végigkövetni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek