Szörnytököt termesztett egy amerikai farmer! Azonnal rekorder lett

A nyugdíjas Scott Andrusz célja az volt, hogy végre "pürésítse" a rivális töktermesztők álmait, és övé legyen a diadal, mint New York állam legnagyobb sütőtökének termesztője. A gazdálkodó végül odáig jutott, hogy nem csak az állami díjat söpörte be, hanem egy új amerikai rekordot is felállított.

Az óriástöktől jobbra a büszke termesztő Scott AndruszForrás: The Great Pumpkin Farm / Facebook.com

Szörnyűségesre nőtt sütőtöke 1158.47 kilogrammot nyomott a végén, amivel az előző, 2018-as New Hampshire-i termelőt is letaszította a trónról.

A 63 éves férfi a Buffalo melletti Clarence-ben termesztette az országos bajnokot, és bizony mindent megadott neki, amire csak szüksége volt: műtrágyát, moszatot, komposztot és még virrasztott is mellette. Elmondása szerint ugyanis minden állat, rovar és madár ezt az egy tököt szemelte ki magának. Még a macskái is hatalmas fonalgombolyagnak nézték - írták a Theguardian.com cikkében.

Az óriástök termesztés nem könnyű feladat; Andrusznak állítólag tavaly ősszel már készen állt egy óriási sütőtöke a megmérettetésre, de szomorú módon, pont az aratás előtt megrepedt. Ez a mostani szépség azonban mindent túl élt, és október 16-ig meg is tekinthető a helyi tökfesztiválon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek