Ezekben a szállodákban a legfenségesebb a reggeli, köztük egy budapestivel

A szállodai reggeliknek hihetetlen varázsuk van. Még egy teavizet sem kell feltennünk, egy tojást sem kell feltörnünk, csak lesétálunk az étkezőbe, és már vár is minket különféle finomságok hatalmas választéka: ínycsiklandó saláták, művészi színvonalú tükörtojás, frissen sült csokis corissant, apró lekváros fánkocskák, desszertnek gyümölcskelyhek, joghurtos pohárkrémek, elvitelre pedig egy alma vagy néhány szilva. Az automatából pedig végtelenül csorog a kávé és a frissen facsart narancslé.

Forrás: Kartashov Stas/Shutterstock

Aki igazán szereti elengedni magát egy utazás alatt, annak nagyon nem mindegy, milyen ételekkel kényeztetik a szállodák a nap kezdetén. Az ő számukra lesz hasznos egy alvással foglalkozó brit blog, a Mornings.co.uk felmérése, amely Tripadvisor-értékelések alapján vizsgálta meg, melyik szállodákban kaphatók a legjobb reggelik - tudtuk meg a Time Out magazin cikkéből.

A tanulmány szerzői egy egyszerű módszert alkalmaztak: megnézték, hogy a „legjobb reggeli", a „nagyszerű reggeli" és a „kiváló reggeli" kifejezések hányszor szerepeltek a világ fővárosaiban található szállodák angol nyelvű TripAdvisor-kommentjeiben. A felmérés szerint minél több az említés, annál jobb a szállodai reggeli.

A blog pedig arra a következtetésre jutott, hogy a londoni Park Plaza Westminster Bridge-ben kaphatóak a legjobb szállodai reggeli a világon, 5363 pozitív értékeléssel. A második helyen a római Hotel Artemide végzett 4842 kommenttel, ezt pedig a Kuala Lumpurban található Traders Hotel (4237) követi.

Egy budapesti szálloda is bekerült a rangsorba, mégpedig a Lőrinc pap téren található Hotel Palazzo Zichy, ahol 3679 angol nyelvű kommentelő dicsérte meg a reggelit.

Persze a tanulmánynak van néhány potenciálisan gyenge pontja, melyre a Time Out híva fel a figyelmet. Először is, mi a helyzet a nem angol nyelvű véleményekkel? És vajon a „nem nagyszerű" vagy a „nem a legjobb" besorolású reggeliket sikerült kiszűrnie az algoritmusnak? Nos, ez sosem fog kiderülni, mindenesetre mutatjuk, hogy a Mornings.co.uk szerint hol szolgálják fel a világ tíz legjobb szállodai reggelijét.

1. Park Plaza Westminster Bridge, London (5363 említés)
2. Hotel Artemide, Róma (4842)
3. Traders Hotel, Kuala Lumpur (4237)
4. Chatrium Hotel Riverside, Bangkok (4086)
5. Shangri-La, Bangkok (3695)
6. Premier Inn London County Hall Hotel, London (3682)
7. Hotel Palazzo Zichy, Budapest (3679)
8. The Tower Hotel, London (3575)
9. Sandals Royal Bahamian, Nassau (3545)
10. Shangri-La, Kuala Lumpur (3471)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek