Kultúrszüret lesz az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon

Idén is lesz borbarangolás, pincetúrák, szüreti felvonulás, táncház, gyerekprogramok és közel 30 koncert várja a családokat a 34. háromnapos vörösbor ünnepre.

Felvonulás a Borkirály és Borkirályné vezetésével 2018-bólForrás: Villányi Vörösbor Fesztivál / Facebook.com

A Villányi Vörösbor Fesztivál az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvénye, amelyre évente többezer látogató érkezik Villányba, a bor városába. A Villányi Önkormányzat szervezésében a három napos nyár-záró és ősz-köszöntő rendezvény minden évben október első hétvégéjére várja a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődőket.

Idén a fesztivált szeptember 30. és október 2. között rendezik meg - olvasható a villanyiborfesztival.hu oldalon, ahol minden napra lebontva megtaláljuk a programokat is.

Az ünnepi hétvégére az idén is közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki a Rendezvénytérre. Kóstolhatók lesznek a legjobb vörösborok, a legendás Pincesoron pedig a régió borai mellett koncertek és étel-különlegességek, a Diófás téren és a Fő téren pedig gyerekprogramok és ismeretterjesztő előadások várnak ránk.

Arra figyeljünk, hogy az olyan eseményekre, mint a pénteki borbarangolás, a tárlatvezetés a Gál Pincében és Bormúzeumban, valamint a traktoros Ördögárok túra előzetes regisztrációt igényel. A fesztivál megnyitója szintén pénteken lesz 18 órátóla Villányi Franc Színpadon, a Rendezvény téren, ahol a Villányi Borrend mond köszöntőt.

A fesztivál egyik fénypontját, az ország egyik legszínesebb és legvidámabb szüreti felvonulását október 1-jén 14 órakor tartják. A menet a Pincesortól a Rendezvénytérig vonul majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek