Három év kihagyás után újra összegyűltek a Gundel-leszármazottak

Idén ismét megrendezték a Gundel-leszármazottak találkozóját, ahová szerte a világból gyűltek össze, mivel Angliában, Németországban, Svájcban, Amerikában és Hollandiában is élnek Gundel-leszármazottak. Közel 70 családtag vett részt a dinasztia egykori otthonában, a közel 130 éves Gundel Palota falai között, az Erzsébet báltermemben tartott összejövetelen. Az esemény házigazdája Gundel Takács Gábor, Gundel Károly dédunokája volt, aki szívügyének érzi, hogy a híres dinasztia tagjai többször egybegyűlhessenek.

A leszármazottak több országból tértek haza a találkozóraForrás: Schumy Csaba

Hazánk egyik leghíresebb, és világszerte is ismert márkaneve a Gundel, amely nemcsak étterem és rendezvényhelyszín, de ikonikus magyar gasztronómiai örökséget is jelent. Gundel Károly vendéglátós, ahogy magát nevezte, nagyvendéglői kulináris szemlélete és tapasztalata teremtette meg a „mindenki igényét kielégíteni képes magyar vendéglői stílust." A Gundel diadala az ő nevéhez, de nemcsak az ő munkájához kapcsolódik, hiszen gyermekei, családtagjai és alkalmazottjai is keményen dolgoztak az étterem mindennapi sikereiért.

Egy alapos felújítás után tavaly decemberben nyitott meg újra az étterem és kávézó, ahol csodálatos berendezési tárgyakra bukkanhatunkFotó: Szabó Gábor/Travelo

Gundel egyik nagy titka, hogy képes volt a korát megelőző modern üzemszerű működés mellett elragadó személyiségét, sőt egész családját belevonni a működésbe, és ezzel egyedi, családias, mindenkit megszólítani képes intézményt hozott létre.

Wolf András, a Gundel corporate séfje kiemelte, hogy Gundel Károly anno bátran vállalta a magyar konyha megreformálását. A francia konyhával ötvözve zseniális érzékkel alkalmazta a modern konyhatechnológiákat. Ikonikus ételeket hagyott hátra a hazai vendéglátásnak, ezt az örökséget igyekeznek továbbvinni a mai kor emberei számára.

A konyháért Wolf András corporate séf és a 14,5 év után Japánból hazaköltözött Moldován Viktor executive séffel együtt felelnek.Forrás: Schumy Csaba

A corporate séf szárnyai alatt Moldován Viktor executive séf érkezésével egy olyan ambiciózus konyhafőnöke lett az étteremnek, aki a múlt tiszteletben tartásával képviseli, de modern technológiával elkészítve alaposan, jól átgondoltan készíti el a hagyományokhoz kötődő gasztronómiai élményt – tudtuk meg az étterem sajtóközleményéből. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek