Hamarosan nyílik Budapest legújabb és legmagasabban fekvő rooftop bárja

Budapest új tetőbárja július 23-án nyitja meg kapuit. A White Raven skybar & lounge a budavári Hilton tetején kaptt helyet, melyet egymilliárd forintos fejlesztéssel újítottak fel. A város legmagasabban fekvő tetőbárjában a pazar panoráma különleges koktél- és ételkínálattal, valamint hangulatos dizájnnal párosul, írja a turizmus.com.

A több mint 200 fokos panoráma Budapest olyan részeit láttatja az ötcsillagos szálloda tetejéről, melyek mostanáig rejtve maradtak, a Margitsziget például egy új szögből csodálható meg. A Mátyás-templom közvetlen szomszédságában lévő White Raven (magyarul: fehér holló) egyes asztalaitól az itt koktélozó vendégek ráláthatnak a templom tetejét díszítő feketeholló-szobrokra is.

A Danubius vezetősége már a '90-es években tervbe vette a Hilton Budapest tetején egy tetőbár nyitását, de forrás hiányában ez akkor csak álom maradt. A tervhez később aztán sikerült elnyerni a szállodalánc angol tulajdonosa, a CP Holdings Ltd. támogatását, és a beruházás 2019-ben el is indult, ám nem sokkal a befejezése előtt kitört a koronavírus-járvány, így le kellett állítani a projektet.

White raven skybarForrás: The rare side of life/Facebook

A skybar kialakítását több korlátozó tényező is befolyásolta, például nem léphették túl az eredetileg itt lévő műszaki épület magasságát és a világörökségi védelem alatt álló látképet sem lehetett megváltoztatni. Az egymilliárd forintos beruházást támogatás igénybevétele nélkül valósította meg a szállodalánc.

Érdekesség, hogy az a KÖZTI cég tervezte a mostani rooftop bárt, aki 1970-es években a szállodát is. Az egyedi belsőépítészeti megoldások azonban Nathalie Rottenburg spanyol hoteldizájn-specialista munkáját dicsérik, aki 2015 óta több Danubius-házon – többek között a Radisson Blu Béke, a Danubius Hotel Helia és a londoni Danubius Hotel Regents Park – dolgozott együtt a szállodalánccal. A skybar falát díszítő, bordó, 3D-s kerámia mozaikok a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvérei, a bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira utal vissza.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek