Top 10 kiülős helyek, nem csak Budapesten

Budapesten a legegyszerűbb összeszedni azokat a helyszíneket, amik vízpart mellett is vannak és kiülős teraszuk is van. Két kezünkön sem tudjuk megszámolni, mennyi ilyen extravagáns hely létezik már a fővárosban. De most megpróbáltunk egy kicsit távolabbra is ellátni, és találtunk pár jó helyet a Balatonon, Győrben és Csongrádban is.

Majomhoz – Buda titkos kertje

A Városmajor titkos kertje azért került az első helyre, mert nemrég pont itt jártunk, és megtapasztaltuk a jó helyszínválasztás lehetőségeit, meg azt is, hogy mennyire kellett már a környéknek egy ilyen laza, kiülős hely.

Forrás: Majomhoz - Buda titkos kertje / FB

Nincs dress code, se ültetési rendszer, viszont van Burger Market, ahol szaftos saláták is kaphatók, kóstolható a Berlin Bistro curry wurst specialítása, és a Niks pizza finomságai. A Gin & Champagne bárba pedig időről időre beköltözik egy-egy vendég bár. Ottjártunkkor éppen a nemrég nyílt Badhanna bartendere keverte az italokat.

Cím: 1122, Budapest, Maros utca 56.

Perem a Népszigeten

A Népsziget peremén található lazulós-hekkezős-lángosozós hely, hétvégén már fullos villásreggelivel és napfelkelte fényekkel vár ránk. És ha kell, egy kis pezsgő is jut a narancslébe. Hangulatos, hűs és biztos, hogy mindenkit kiszakít egy kicsit a nagyvárosi süppedésből és forróságból. Megér egy kirándulást, vagy biciklitúrát.

Cím: 1044, Budapest, Népsziget

Fellini Római Kultúrbisztró

A Római-parton több jó hely is van, de a híres Fellini Kultúrbisztrót, ha csak névről is, mindenki ismeri. Aki ide jár már egy ideje, vagy ezen a nyáron fedezi majd fel, az napozhat, sörözhet és finom görög, illetve szerb grillételeket kóstolhat a part mentén. Esténként idén is lesznek koncertek, illetve a partmozizás sem marad el.

Cím: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

MAG Kert BBQ

Itt szintén nem rég jártunk, és nagyon megtetszett. Nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen kellemes kis kiülős hely bújik meg Kelenvölgyben, az Egér út mellett. Munkaügyben volt itt találkozónk, amibe belefért egy hideg fröccs és egy remek pulled pork szendvics is ebéd idő előtt, amikor még kevesebben voltak.

Forrás: MAG kert BBQ / Facebook.com

BBQ-tematikájú terasza egyáltalán nem hangos (az út menti elhelyezkedés ellenére) és jó nagy. Van pingpong asztal, hintaágy, függőágy, egy szimpatikus és nagy grillsütő, sőt még tűzrakóhely is. A MAG Kert kutyabarát.

Cím: 1119, Budapest, Kelenvölgyi határsor 3.

Kacsakő Bisztro - Szentendre

Konkrétan a Dunakorzó déli végén található, közvetlenül a parton. Egy nagyon családias és barátságos, kötetlen helyről vagy inkább kajakocsiról van szó, ami előtt napozóágyak, napernyők, tűzrakóhelyek és persze lágy dunai hullámok várnak ránk. Mehetünk kutyával, gyerekkel, férjjel, vagy feleséggel, apóssal vagy egydül. Sörrel, limonádéval, kávéval várnak, esetleg Yaszin mester finomságaival is ismerkedhetünk a grillről.

Forrás: @KacsakoBisztro / Facebook.com

A lényeg, hogy semmi sem zavar itt bennünket, nyugodtan bámulhatunk ki a fejünkből. Április 15. óta pedig szinte minden este koncertezhetünk is egy jót. Mi most éppen a július 16-i Nosnach minimál tango koncertre készülünk. 

Cím: 2000, Szentendre, Duna korzó 21.

Kipróbáltuk és tetszettek, Győrtől Csongrádig

Panoráma - Győr

A győri teraszon a pannonhalmi borvidék legjobb borait, szörpjeit és kézműves söreit kóstolhatjuk az étterem ételei mellé, miközben csodálatos panoráma tárul a szemünk elé a Mosoni-Duna és a Rába irányába. Innen is a terasz és az étterem neve. 

Forrás: Panoráma Győr / FB

Cím:  9026, Győr, Kálóczy tér 10.

Muskátli borozó - Hatlépcsős, Balatonfüred

Előző nyáron jártunk itt, mivel már annyit hallottunk a "muszáj megkóstolni" velős pirítósukról. Egy igazi, régivágású borozót képzeljünk el, hosszú fa asztalokkal és padokkal, de pont annyira hagyományosan, hogy még jó érzés beülni. A rádióból szól a zene, hallani a boros és szódás poharak koccanását, a kólás üvegek kupakjának pisszenését.

Forrás: Hatlépcsős Étterem Balatonfüred / FB

A velős pirítós? Hát, az pedig tényleg szenzációs! Aki szereti, az biztos nem fog csalódni benne. Aki pedig mást kóstolna meg az étalpról, annak ajánljuk a nyelesedényben érkező, sütőben összesütött túróscsuszát. Egy jó tanács, ide ne akkor üljünk be, amikor éppen elkezdtük a diétánkat!

Cím: 8230, Balatonfüred, Jókai utca 30. 

Kövesd a Mucit! - Aszófő

A 'Kövesd a Mucit!' Csanda Eszter, Susánszky Ádám, Varga Gábor, és Hefkó Kristóf ötleteként jött létre. A balatoni udvarban a "képzeletbeli" kozmopolita Muci konyhája kapott helyet, akit nagyvilági nőként fiatalkori utazásai inspirálták az ételek megalkotásában. Ha megkérnénk, hogy magyarázza el, milyen ételeket találunk az étlapján, ezt mondaná: „Világi konyha, melyben megtalálhatók a Közel-Kelet és a Távol-Kelet ízei. De kontinentális alapokon nyugszik és határozottan modern."

A hely stílusa is pont ilyen, színes terasz, gyönyörű kilátás, kötetlen hangulat, vendégéttermek és Muci krémes rántottái, ami az alap falat itt a kertben. Néha kicsit figyelni kell a nyitvatartási idejüket, de a honlapjukon és a Facebook-oldalukon általában ki van írva, ha változás van. 

Cím: 8241 Aszófő, Kües utca 1.

Random Bagel Bar - Örvényes

Egy Balaton parti tekerés ideje alatt kerestek helyet, ahol megpihenhettek? A Random Bagel Bar Örvényesen pont erre lett kitalálva. Persze kocsival is leparkolhatunk a közelben, ha éppen erre járunk. A bagel mindenkit megvár.

Forrás: Random Bagel Bár / Photo Gallery

A pasztell kék és fehér színekben pompázó biciklis pihenő rendkívül hangulatos, rusztikus és családias minihelyszín. A szendvicseik pedig friss, a legtöbb esetben helyi alapanyagokból készülnek, melléjük pedig hideg termelői szörpök és borok, illetve kávék járnak.

Cím: Örvényes, Új utca 2.

Tisza Presszó - Csongrád kulturális sörözője

A Tisza-parthoz közel, Csongrád belvárosában található a Tisza Presszó. A neve nem véletlenül kulturális söröző, ugyanis megnyitása óta helyet ad kulturális eseményeknek, kisebb rendezvényeknek, így már több mint öt évtizede baráti eszmecserék állandó helyszíne. Tavasztól őszig kiváló hazai előadók teszik feledhetetlenné az estéket. A szabadtéri színpad előtti tér mindig tele van.

Forrás: Tisza Presszó / FB

A Tisza Presszó emellett tematikus gasztroesteket is tart. Június elején például Szerb esten vehetnek részt a vendégek. A vacsorák és a koncertek listáját megtaláljátok a presszó Facebook-oldalán.

Cím: 6640, Csongrád, Szent János tér 2.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek