Rose színű kerti parti lesz a Ligetben

Az idei Rosalián a buborék kerül reflektorfénybe, hiszen a minden borásznál kötelezően kínálandó rosék mellett számos helyen kérhetünk gyöngyözőt, habzót vagy épp egy finom, hideg pezsgőt a poharunkba, ha kilátogatunk a Ligetbe június 10. és 12. között.

Forrás: Szigetváry Zsolt

A fogyasztók buborék iránti rajongása meghozta a kedvét a borászoknak is egy kis kísérletezéshez, így mára egyre több pincészet palettáján megtalálhatók a fehér- vagy rosé borból készült pezsgő finomságok. A Törley standjánál egy valódi rázópad várja azokat, akik kipróbálnák, milyen finom mozdulatokkal terelgetik a tradicionális pezsgőt készítő pezsgőmesterek a palackban dolguk végeztével leülepedő élesztőgombákat.

Emellett látványos infografikák segítenek megérteni a pezsgőkészítési metódusok közötti különbségeket. A gyerekeket is szívesen látják, akik korhatár nélkül fogyaszthatnak a nyár ízét idéző szamócás kölyökpezsgőből. És ami a legfontosabb: a Törleynél bátran lehet kérdezni, a felkészült kollégák igyekeznek minden témába vágó kérdésre kielégítő választ adni - írták a sajtóközleményben.

A Rosalia idén is változatos ízkavalkáddal, trendi ételekkel készül a kerti parti jegyében. Kint lesz az eseményen a Stelázsi standja, a Vitéz Kürtős a faszénparázson sült, friss kürtőskalácsokkal, a Pizza Me, az XXL Catering, a Duck You Food Truck by Gléda kacsa-kocsija, a Reinpold's Kolbice, a Zing Burger, a Nemo Fish & Chips & Seafood Truck.

Forrás: Szigetváry Zsolt

A Prosecco Please a pompás ízvilágú, szigorúan eredetvédett San Daniele sonkát helyben szeleteli, a Che Che Burger pedig a sima hamburgerzsemle helyett egy laktató rozsos bucival érkezik. Különlegességekel jön a Máltai Manufaktúra, a Waffle Dog és a Bolka Desszert Butik is.

Idén is sor kerül a Liget Bora választásra, valamint a színpadra is gazdag zenei kínálattal készülnek a szervezők, hogy meglegyen a nyári borozgatós, bulizós hangulat. És mivel visszaállt a rend, ezért újból körbekerítés nélkül, ingyenesen látogatható a Rosalia Fesztivál. Aki italt is kóstolna, annak Rosalia logóval ellátott poharat kell vásárolnia elővételben, vagy a helyszínen, de minden pohárhoz kóstolókupon jár. A rendezvény fizetőeszköze a feltölthető Festipay fesztiválkártya, vagy az egyérintéses MasterCard PayPass és VISA PayWave bankkártyák.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek