Evett már a fa tetején? És a víz alatt? - Éttermek extrém helyeken

Sok híres étterem van a világon, némelyikben talán már voltunk is. A most következő vendéglátóhelyek azonban nemcsak ízletes menüjükkel vagy a páratlan kilátással csábítanak, hanem azzal is, hogy egészen extrém helyszínen találhatók. Nézzük most közülük is a legszokatlanabbakat!

Étterem a sziklán

Az Indiai-óceánban található Zanzibár fehér homokos strandjaival, kristálytiszta, meleg vizével és kellemes klímájával vonzza a látogatókat. Különlegessége még, hogy a világ egyik legkülönlegesebb elhelyezkedésű étterme található rajta, a The Rock (A szikla), mely a Michanwi Pingwe strand területén kapott helyet. A vízben található hatalmas sziklát csak úszva vagy kenuval lehet megközelíteni. A Rock a tenger gyümölcseire specializálódott, amelyek mindig frissek és ízletesek, a vacsora élményét pedig az óceán felől érkező friss szellő és a hullámok megnyugtató hangja teszi egyedülállóvá.

A The RockForrás: OlegD/shutterstock.com

Vacsora a vízesés alatt

A fülöp-szigeteki San Pablóban található Labassin Waterfall, mint a neve is elárulja, egy vízesés lábánál található. A látogatók itt autentikus helyi ételeket fogyaszthatnak, és bambuszasztaloknál étkezhetnek, miközben - minimum a lábukat - a vízesés kristálytiszta vize mossa. A gyerekek akár a habokban is játszhatnak, míg kihozzák a megrendelt ételeket.. A rendkívül párás éghajlaton a vízesés természetes klímaberendezésként működik. A pompás ételek mellett gyakran adnak elő hagyományos táncos és zenés műsorokat.

Madárfészek a lombkoronában

A thaiföldi Soneva Kiri Eco Resorthoz tartozó étterem az óceán partján, egy trópusi esőerdőben található. A fákra épített, különálló fészkekben felállított asztalok tíz méterre a talajszint felett találhatók, ahol egészen különleges élmény elfogyasztani a finom falatokat. A pincérek egy zsinórral húzzák föl a rendeléseket. Az étterem állítólag az egész világon egyedülálló,Thaiföldön kívül máshol nem található hasonló.

Étterem a barlangban

Szintén Tahaiföldön található a Cave Dining néven is ismert étterem, mely egy mészkőbarlangban bújik meg Thaiföldön, a Phranang strandon. A romantikus étteremben a látogató puha homokot érezhet a lába alatt, és gyönyörködhet a tengerre nyíló gyönyörű kilátásban, miközben egy olyan barlangban ül, amelyet csak csónakkal lehet megközelíteni.

Természetesen az étterem legkeresettebb fogásai a tenger gyümölcsei, melyet helyben halásznak, és frissen készítenek.

Forrás: Syda Productions/shutterstock.com

Grotta Palazzese

Hasonlóan izgalmas és lélegzetállítóan gyönyörű hely az Olaszországban, Polignano a Mare halász-faluban található étterem, melyet szintén egy tengerparti barlangban alakítottak ki. A mészkőbarlangot régen felfedezték maguknak az olaszok, már az 1700-as évek óta különböző rendezvények helyszínéül szolgált. Különleges ételeket kínál, és hosszú borlappal várja vendégeit. Itt minden olyan olasz étel megtalálható, ami miatt az itáliai konyhát szeretjük.

La Grotta Palazzese, OlaszországForrás: AlfredodeSario/Shutterstock

5 méterrel a tengerszint alatt

Az Ithaa jelentése gyöngyház. A nevet viselő étterem a világ talán a legizgalmasabbja. A Maldív-szigeteken 5 méterrel a tengerszint alatt épült étterem csupán 14 vendéget tud egyszerre kiszolgálni. A vendégek egy mólóról csigalépcsőn jutnak be, és egy olyan térben találják magukat, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a víz alatti világra. Az étlapon a kortárs európai és ázsiai konyha ételei szerepelnek.

 Forrás: https://www.pandotrip.com/top-10-unusual-restaurants-around-the-world-26052/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek