Óriási magyar győzelemmel ért véget a csokoládé-világbajnokság selejtezője

Németország, Magyarország és Ausztria. Három ország csokoládéban gazdag múlttal. Három cukrászséf, akik szenvedélyesen szeretnek a csokoládéval dolgozni. De közülük csak egy lehet az, akit Közép-Európa Csokoládémesterévé választanak. Csak egy lehet az, aki a régió színeiben küzd majd meg Franciaországban a Világ Legjobb Csokoládémestere címért. Így írt a Worldchocolatemasters.com a február 10-én lezajlott versenyről.

És az az egy ország Magyarország lett a megmérettetés végén. A budapesti Four Seasons Hotel cukrászséfje, Menyhárt Attila lett World Chocolate Masters közép-európai selejtezőjének győztese, aki így kvalifikálta magát a Párizsban rendezendő nagydöntőre.

A World Chocolate Masters a lyoni Coupe du Monde de la Pâtisserie mellett a világ leghíresebb cukrászversenyének számít, amelynek a döntőjét rendszeresen a francia fővárosban rendezik meg.

A "Taste" kategória győztese, Menyhárt Attila munkájaForrás: World Chocolate Masters / Facebook.com

A selejtezőnek egyébként egy jól látható tematikája volt, méghozzá a gyökerek és az örökség. A cukrászséfeknek emellett a téma mellett kellett a 4 kategóriában alkotniuk: Te magad (You), Design, Ízek (Taste), Falatka (Snack) és Bonbon. Menyhart Attila a Taste és a Snack kategóriákban lett első, valamint egybevetve ő érdemelte ki a közép-európa csokoládémester címet is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek