Két év kihagyás után, visszatér a budapesti Gourmet Fesztivál a Millenárisra

Mint Gourmet Fesztivál rajongók, alig vártuk, hogy befusson a hír, miszerint két év "koplalás" után, 2022 májusában végre újra végigkóstolhatjuk hazánk izgalmas kulináris kínálatát, a legjobb éttermeket, borászatokat, cukrászdákat, és részt vehetünk megannyi érdekes színpadi programon. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris lesz, az időpont pedig május 27-29.

A fesztiválon a zseniális szendvicsektől a kifinomult fogásokig mindent megtalálniForrás: Gourmet Fesztivál Sajtóiroda

Két évig nélkülözni kellett a fesztivált. 2020-ban a 10. jubileumi eseményt vártuk, de ezt az ismert okokból le kellett mondani. Aztán elérkezett 2021, amikor az utolsó pillanatig reménykedtünk, hogy jön valami jó hír az OTP Bank Gourmet Fesztivál háza tájáról, de sajnos ismét csak a lemondás híre jutott el a törzslátogatókhoz. 

Idén azonban ismét a 10. jubileumi rendeztvényt szervezik meg, és a téma is marad, ami pedig az örökség.

Ennek jegyében a szervezők arra kérték a kiállító éttermek séfjeit, hogy személyes recepteket, ételeket vegyenek majd elő, megfűszerezve azokat a hozzájuk fűződő történeteikkekl – mesélte a közleményben Nemes Richárd, a főszervező.

Gerendai Károly, a Gourmet megálmodója elmondta: „Nehéz időszak volt a hazai gasztronómia számára az elmúlt két év, sokan bezártak és az újrakezdés is rengeteg nehézséget okoz. A Fesztivált azzal a céllal hívtuk életre annak idején, hogy a minőségi gasztronómiát a szélesebb hazai közönséggel is megismertessük.

Forrás: Gourmet Fesztivál Sajtóiroda

Az elmúlt időszak, a turizmus jelentős visszaesése azt erősítette meg, hogy mennyire fontos a hazai közönség, milyen nagy szükség van a magyar látogatókra ahhoz, hogy az itthoni gasztronómia kiváló képviselői talpon tudjanak maradni."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek