Égő papírlapon búcsúzott Buda egyik legkedveltebb étterme

A Facebook-on nemrég találkoztunk azzal a hírrel, miszerint bezárt a főváros egyik ikonikus étterme, az Alpár utcai Olimpia Vendéglő. A törzsvendégek, akik közül sokan az esküvői vacsorájukat is ott tartották, vagy születésnapi ebédek és vacsorák örök színhelye volt, szomorúan vettek búcsút az étteremtől és a helyet vezető csapattól.

A hírt még szinte fel sem sikerült dolgozni, máris jött a következő. Január 2-án ugyanis megjelent egy rövid kis videó a Csalogány26 étterem Facebook-oldalán. A 45 másodperces videóban azt láthatjuk és hallhatjuk, amint valaki egy konyhai fáklyával megyújtja a búcsúüzenetet tartalmazó papírlapot. Elég egyértelmű az üzenet, hiszen a lapon az áll "Time to say Goodbye!" (Itt az ideje elköszönni!)

A Gusto.hu értesülései szerint a döntésnek alapvetően a koronavírus-járvány okozta helyzet az oka, de a tulajdonos és séf, Pethő Balázs a Csalogány26 bezárása után sem adja fel. Csákberényben folytatja pályáját egy vidéki stílusú vendéglőben.

Az étterem vendégei, hazaiak és külföldiek egyaránt, illetve mostani és régi csapattársak őszinte sajnálatukat fejezték ki a szükséges döntés miatt, de a séfnek és az egész csapatnak is sok szerencsét kívántak a jövőben.

Címlapkék: Csalogány26 étterem / Facebook.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek