Az ötórai teától az ősök konyhájáig - Jövő évi gasztrotrendek a Pinterest keresései alapján

A közösségi média platform nemrég azt közölte, hogy a 2021-re jósolt gasztrotrendjeinek 80%-a mind megvalósult, még a pandémia ellenére is. Nézzük mit mondanak 2022-re.

A december az előrejelzések, a jóslások időszaka, és ki lenne jobb ebben, mint a Pinterest, ahol emberek milliói keresnek rá a legfurcsább hobbikra, játékokra, ételekre és italokra. A keresők érdeklődési körét figyelembe véve, és abból adatokat szűrve - ez azért egy kicsit félelmetesnek is tűnik - a Pinterest bedobta a 2022-es évre vonatkozó előrejelzéseit a legnagyobb étel- és italtrendekről - olvasható a Foodandwine oldalán.

A Pinterest szerint „A délutáni tea lesz az új boldog óra", vagyis az emberek munka után, inkább egy darjeelinget iszogatnak majd egy teázóban a koktélok helyett. Ezt pedig azzal támasztotta alá, hogy minden korcsoportban ugrásszerűen megnőtt a „teaparty esztétika", a „tea ivási pózok" és a "vintage teaparty" kifejezések keresése.

A gasztrotrend-jóslatok közé tartoznak még az "őseink ételei". Itt nem paleo receptekre kerestek rá a felhasználok, hanem olyan alapételeknek számító receptekre, amik szerint a nagymamáink munkálkodtak a konyhában. Tradicionális konyhának lehet még fordítani, és olyan hagyományos receptekat takar, mint például a thai levesek, az afriaki tradicionális finomságok, vagy az orosz húsos batyuk.

Forrás: pinterest.com

A másik trend, ami egyre növekedni fog - bár egyesek már eddig is magas szinten művelték a saját konyhájukban - a csodálatosan részletgazdag, kidolgozott házi torták világa. Ezt a következtetést pedig abból vonták le, hogy idén megduplázódott a "szokatlan sütemények" kifejezés keresése, a „művészi tortaötletekre" pedig háromszor annyian kerestek rá, mint 2020-ban.

Forrás: Shutterstock.com / Artem Oleshko

Az utazás és a gasztronómia kapcsolatát nézve,a keresési adatok szerint jövőre sokan választják majd az all-inclusive lehetőségeket, hogy minél kevesebbet kelljen a szervezéssel és étkezéssel foglalkozniuk. Az előrejelzéseket egyébként úgy állítja elő a közösségi oldal, hogy világszerte több mint 400 millió Pinterest-felhasználó keresési kategóriáit és keresési kifejezéseit elemzi. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek