Világhírű lett a pitypangkrémes magyar bonbon

Egy angliai világversenyen bronz minősítést kapott a balatonlellei csokoládékészítő Földes Csilla pitypangkrémes bonbonja, írja a sonline.hu.

Csillichocobons Kézműves CsokiműhelyForrás: Csillichocobons Kézműves Csokiműhely/Facebook

A balatoni bonbont több ezer finomság közül választották be a legjobbak közé. Földes Csilla balatonlellei műhelyében egyébként szarvasgombás, gyömbéres, kökényes, pálinkakrémes és borzselés bonbon is készül, az arany, kék és piros színben pompázó édességek pedig nem csak finomak, hanem szépek is.

A kereskedőből lett csokoládékészítő már több díjnyertes édességgel dicsekedhet. A rumos-meggyes 2018-ban, a mexikói kávés és az aszalt szilvás-marcipános 2019-ben lett bronzérmes, és külön dicséretet kapott a szarvasgombás és a mangó-passiós bonbon is egy nemzetközi megmérettetésen. A napokban pedig a pitypangos bonbonja kapott bronz minősítést az Academy of Chocolate angliai világversenyen. A pitypangszirup egy mézszerű aranyló folyadék, ebből készül a töltelék, amit a csokoládékészítő maga készített, a hozzávalót pedig a gyerekei szedték. Elmondása szerint az ötlet, hogy a pitypang virágából készít tölteléket, onnan származott, hogy olvasott a növény jótékony hatásairól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek