Ezt az egyedi ízű sört a világ végéről is berendelnénk!

Látványra talán nem kell bemutatni a hazai kávéházakban is a feketék mellé járó, egyenként csomagolt Biscoff kekszecskéket. De azt tudták, hogy a gyártó egy belga családi vállalkozás, a Lotus Bakeries, amit 1932-ben alapítottak? A ropogós, karamellás ízű keksz pedig máig a legkelendőbb termékük.

A Lotus Biscoff kekszének repülőgépeken kínált változataForrás: Belga via AFP/Siska Gremmelprez

Két brit sörfőzde - a cornwalli Driftwood Spars és a hampshire-i Fallen Acorn - pedig úgy döntöttek, hogy ebből a finomságból készítik el az idei év egyik legkülönlegesebb sörét. A főzési folyamatok során több mint 2000 darab kekszet használtak fel körülbelül 796 liter sör elkészítéséhez - olvasható a Foodandwine.com cikkében.

A 10%-os alkoholtartalmú sörkülönlegesség a Niflheim Imperial Biscoff Stout nevet kapta egy norvég mitológiai helyszín után. (A norvég mitológiában a Niflheim a "köd birodalma", mely a két ősi világ egyike volt: a forró Muspelheim, a tűz birodalma mellett a hideg.) A sör érdekessége még, azon kívül, hogy karamellás keksz került az összetevői közé, hogy a két főzde korábban külön-külön készített két sörét párosították össze ebbe az egy palackba.

A sör édes, malátás és selymesen karamellás ízű, pont olyan, amilyennek egy Biscoff sörnek lennie kell - mesélték a készítők.

A palackok október 9-én kerülnek forgalomba, és csak limitált számban árusítják őket, így a helyi kézművessör kedvelők jócskán előnyben lesznek. De ha elég jó a fogadtatás, talán később lehet majd belőle rendelni is. Mi biztos megkóstolnánk a karácsonyi időszakban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek