A hobbicukrász mákos-fehércsokis almatortája levette a zsűrit a lábáról

A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászoknak rendezett háziversenyt, melynek döntősei Budapesten, a Zsolnay Kávéházban mutatták be alkotásaikat október 5-én. A legnépszerűbb alapanyag idén a málna, a mák, a szilva, a kávé és a pisztácia volt, de a hobbicukrászok olyan különleges alkotóelemek felhasználására is vállalkoztak, mint a hibiszkusz, a cékla, a kecskesajt vagy éppen a bab - olvasható a sajtóközleményben.

A Mákos-fehércsokis almatortaForrás: Egy Csepp Figyelem / Press

A zsűri a győztes kiválasztásakor ugyanazt a szempontrendszert követte, mint a profi cukrászok esetében. A döntésnél a harmonikus ízvilág mellett a torta kivitelezését is értékelték, de fontos szempont volt a versenyművek energiatartalma és szénhidrát-értéke is.

A 10 döntős torta kóstolása után a Zila László cukrászmester által vezetett zsűri úgy döntött, hogy a Mákos-fehércsokis almatorta viheti haza az első díjat. A győztes édesség készítője, Hesz Rita a torta harmonikus ízvilágával nyerte el a zsűritagok elismerését. Az édesség szeletenként 10,5 g szénhidrátot és 202,8 kalóriát tartalmaz. A hobbicukrász az elkészítésénél nem használt fel hozzá fehér lisztet, sem hozzáadott cukrot, így az édesség a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető.

Bence kedvence, a főtámogatói különdíjas tortaForrás: Egy Csepp Figyelem / Press

A főtámogatói különdíjat, a Bence kedvence torta készítője, Éber Zsuzsanna kapta meg, a gyógynövényt vagy gyógyhatású alapanyagot tartalmazó torták közül pedig Szántó Éva, Alkonyat nevű tortáját jutalmazták különdíjjal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek