Ünnepeljük együtt a Juhfarkot!

A somló Tornai Pincészet immáron 6. alkalommal a helyszíne a Somlói Juhfark Ünnepnek, amit idén  október 16-án tartanak. A Juhfark reprezentatív bemutatóján 17 pincészet 28 borát kóstolhatja majd meg a közönség, miközben a borászok ott a helyszínen, személyesen bemutatják a tételeket.

Forrás: Somlói Juhfark Ünnep / Press

A Somló tényleg egyedülálló borvidék, és vulkanikus terroirját a Juhfark jeleníti meg a legtökéletesebben - írták a szervezők a közleményben. A résztvevő borászok most is többkörös előkóstolón választották ki azokat a borokat, amelyek legszebben mutatják meg ezt az egyedien ásványos ízvilágot, és így méltóak a közös bemutatkozásra.

A szakértők szerint a Juhfark minden borstílusban magas minőségű borokat produkál, így az a 28 tétel, amit végül kiválasztottak a borászok, különösen változatos kínálatot fog eredményezni. A programban a sétálókóstoló mellett buszos dűlőtúra, fajta-összehasonlító és gasztro workshop, valamint pincetúra is szerepel majd.

Somlótúra traktorral? Miért ne?Forrás: gaborfoto.com/Nagy Gábor Somlói Juhfark Ünnep / Press

A jó borok és a beígért szép őszi idő miatt a szervezők idén is sok érdeklődőre számítanak, így azt ajánlják, hogy a 4900 forintos buszos különjáratra, ami Budapest és Somlójenő között oda-vissza közlekedik, ugyanúgy érdemes minél előbb megvenni a jegyet, mint a meghirdetett workshopokra és kóstolókra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek