Jó borokhoz jazz szól a hétvégén Szentendrén

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Szentendrei Jazz- és Borfesztivált, ami igazi ínyencségekkel várja majd a vendégeket szeptember 24. és 26. között. A fesztivál idejére a belváros sétálóutcája, a Dumtsa Jenő utca egy hatalmas közös borvidékké alakul, ahol az ország szinte összes borrégiója képviselteti magát egy-egy pincészettel. A Barcsay Múzeum udvara pedig Jazz udvarrá változik erre a három napra, és a hazai jazztermés legjavát hozza majd el a hallgatóságnak.

Forrás: Szentendrei Kulturális Központ / Facebook.com

A kiállítók között ott lesz például a Thummerer Pince, Frittmann Borászat, Gere Pincészet, Pátzay Borászat, Hilltop Pincészet, Márton és Lányai Pálinka, Streit-Zagonyi Borászat Villány , Kecze & Hady Kézműves Pince, Rustica Borműhely, Holdvölgy Pince, Nemes Nedűk Borszaküzlet, illetve a Hetényi és Bárdos Pincészet is csak, hogy párat említsünk.

A koncertek helyszíne a már említett Barcsay Múzeum udvara lesz, ami szintén a Dumtsa Jenő utcáról nyílik. A szabadtéri színpadon mindhárom nap délután 15 órától, két óránként váltják egymást a zenekarok, így a szünetekben a kóstolásra, városi sétára is jut idő. Az udvarban összesen ötven zenész 12 produkcióját nézhetjük majd meg - írták az eseménynél.

Kísérő programokként városismereti és gasztronómiai sétákat, pincetúrát, boros workshopot szeveznek, a helyi éttermek, termelők és szolgáltatók pedig borvacsorával vagy egyedi, borra hangolt menüsorokkal és programokkal készülnek. 

A fesztiválra a belépés ingyenes, de a borokat csak a helyszínen vásárolt, a rendezvény logójával ellátott üvegpohárban kóstolhatjuk majd. A koncertek szintén ingyenesek, viszont előzetes e-mailes regisztrációhoz kötöttek. Aki tudja már, melyiken szeretne részt venni, a Facebook-eseménynél megadott email címen legkésőbb szeptember 23-án este 20 óráig jelezze a szervezők felé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek