Már itthon is kapható a japánok kedvenc csokijának vegán változata

Érdekesség a KitKat csokival kapcsolatban, hogy Japánban az egyetemre felvételizők úgy tartják, a KitKat szerencsét hoz a vizsgán. A szokás Kyushu szigetéről ered, mivel az ottani dialektusban a csokoládé neve úgy hangzik, mintha azt mondanánk „Kitto katsu to!", azaz „Tuti nyertes!"

Forrás: Nestlé Hungária / Press

Éppen ezért ennek a csokoládénak már több mint 350 ízvariációja létezik, amik közül a Ruby, a Matcha zöld teás és a Gold ért el hozzánk hivatalosan. Persze a jobb ázsia élelmiszerboltokban már egy ideje kaphatók a mini KitKat csokik is, amik epres, karamellás, szilvaboros és sajttorta ízben is hódítanak. De a vegán változatra eddig még várni kellett. 

A csokoládét gyártó Nestlé híre szerint azonban a várakozásnak vége, hosszas kutatás és kísérletezés után ugyanis piacra dobták a KitKat V névre keresztelt növényi alapú változatot is, mely a Rainforest Alliance-szel együttműködésben 100%-ban fenntartható forrásból származó kakaót tartalmaz.

„A fejlesztése során kiemelt szempont volt a tökéletes ízélmény. Az összetevők terén szerzett tapasztalatainkat felhasználva addig tökéletesítettük a terméket, amíg meg nem találtuk az eredeti csokoládés KitKat vegán alternatíváját" – mondta Louise Barrett, a Nestlé yorki édességtechnológiai központjának vezetője. Az új csokoládéváltozatot a Spar áruházakban lehet majd először kapni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek