Végre megérkezik hozzánk is a Matcha zöld teás KitKat Japánból

A Matcha zöld teás KitKat csokoládé Japánban már évek óta kapható, ez az egyik legnépszerűbb változat a több mint 350 ízvariáció közül. Akinek volt szerencséje a szigetországban, vagy Dél-Koreában megkóstolnia a csokoládét – mint például szerkesztőségünk egyik tagjának – az biztos nem felejtette el az ízét. Ezért is jó hír, hogy 2019 tavaszától már az európai boltokban is elérhető lesz a zöld csoki.

Senkit ne zavarjon meg a zöld színForrás: nestle.jp

A matcha porított zöld teából készült hagyományos ital, amit a kifinomult teaszertartás részeként már évszázadok óta fogyasztanak Japánban. A Matcha zöld teás KitKat fehér csokoládéval és zöld tea porral készül, aminek köszönhetően zamata édes és aromás, de mégis van benne valami szokatlanul finom íz – olvasható a cég sajtóközleményében.

Az európai piacra gyártott Matcha zöld teás KitKat UTZ tanúsítvánnyal rendelkező kakaóbab, valamint Japánból és Kínából származó valódi Matcha zöld tea por felhasználásával készül. Korábban már kóstolhatták a KitKat Ruby-t, amit 2018-ban vezetett be a cég, a zöld teás csokiszelet ennek a sornak a folytatása.

Nem wasabis csokiról van szóForrás: nestle.jp

Érdekesség a KitKat csokival kapcsolatban, hogy Japánban az egyetemre felvételizők úgy tartják, a KitKat szerencsét hoz a vizsgán. A szokás Kyushu szigetéről ered, mivel az ottani dialektusban a csokoládé neve úgy hangzik, mintha azt mondanánk „Kitto katsu to!", azaz „Tuti nyertes!"

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek