Negyed évszázad után először marad el a gasztronómiai fesztivál

Először úgy tűnt, kicsiben, a Partfürdőn, de lesz halfesztivál szeptember első hétvégéjén, de végül a rendezvény főszervezője, Frank Sándor úgy döntött, a még mindig életben lévő korlátozások miatt nem rendezik meg a népszerű halünnepet. Negyed évszázad után először marad el a gasztronómiai fesztivál.

A kép illusztrációForrás: Slavica Stajic/shutterstock.com

Mint Frank Sándor, a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál főszervezője a delmagyar.hu-nak elmondta, az ok, hogy nehezen tudnák ellenőrizni a védettségi igazolványokat, melyek szükségesek lennének a belépéshez, de azt sem akarnák, hogy bárkit el kelljen küldeni.

"A biztonsági személyzet és a biztonsági intézkedések ártanának a rendezvény felszabadult hangulatának, továbbá rengeteg előírásnak kell megfelelni, például menekülési útvonalat kell biztosítani. Ez egy felszabadult, vidám, jó hangulatú népünnepély, ahonnan nem akarok elküldeni senkit. Alapelvem, hogy nem szeretem a vendéget regulázni. Ha pedig valakit el kell küldenem, az rossz szájízzel fog távozni, ami egyik félnek sem jó" – mondta Frank Sándor. Mint fogalmazott, ha olyan fesztivált nem tudnak szervezni, amilyet szeretnének, akkor inkább nem szerveznek semmilyet.

A klasszikus szegedi halünnepet ugyan a járvány miatt tavaly sem tartották meg klasszikus formájában, de egy szolid, több étterem és csárda támogatásával lebonyolított „mini Halfesztivált" tudtak rendezni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek