Nyárvégi fesztiválon kel életre a történelmi avasi pincesor

Egy év kihagyás és egy online Kanapéfesztivál után immár kilencedik alkalommal újra megrendezik az Avasi Borangolást, mely a miskolci történelmi avasi pincesort kelti életre augusztus 26. és 28. között. A fesztivált a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület rendezi azzal a céllal, hogy a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományait újjáélessze a látogatók közreműködésével.

Forrás: @Szindbadazutazo / Avasi Borangolás / Facebook.com

Életre kelnek az avasi pincesorok, nyitnak a pincegazdák, érkeznek borászok és gasztrósok, lesznek művészek és zenészek - írják az esemény Facebook-oldalán. A szervezők posztjaiból az is kiderül, hogy a Miskolc belvárosától nem messze található Avas-hegyoldal patinás pincesorainál és hangulatos utcáin számos program megjelenik majd a fesztivál ideje alatt. Lesznek zenei, kézműves, borkóstolós, falatozós és táncos programok, valamint idén újdonságként kézműves vásár is, fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt.

A rendezvény első napja ismét szakmai nap lesz, ahol borászok és szakértők tartanak előadásokat, bemutatókat. Pénteken és szombaton az avasi pincesor teljes területén, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, a helyi gazdák és országosan ismert borászok kínálatával.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek