Új és progresszív helyen találjuk meg a SVÉT megmozdulás legújabb rendezvényét

A Stílusos Vidéki Éttermiség új megmozdulásának, A konyha piacának új helyszíne is lett. Méghozzá Mosonmagyaróváron, ahol a helyi Malom Café-val közösen indították el a Malom Placc létrehozásának projektjét. Az augusztus 8-ra tervezett és "coolinárisnak" nevezett termelői- és gasztrovásárt a Malom Placc nyitórendezvényén mutatják majd be a közönségnek.

Forrás: Malom Placc / Facebook.com

Az esemény leírása szerint a Malom Placc egy ínyenc és különleges helyszín, az egykori főhercegi malomépület, ami 40 évnyi hosszú szunnyadás után kezd új életet. A hatalmas épület az egykori magyaróvári városközpont Deák Ferencről elnevezett főterén áll, és a Lajta partján terül el. 1648 óta működött malomként, majd egy nagyobb korszerűsítést követően egészen 1980-ig üzemelt.

Az egykori uradalmi malom területének nagy része – köztük a hátsó nagy udvar - már évtizedek óta üresen árválkodott, egészen addig, amíg nem jött a Malom Placc ötlete. A látványosan újraéledő épületegyüttest magáért is megéri felkeresni, de a szervezők egy impozáns gasztrosorral is készülnek az alkalomra.

A kiállítók között ott lesz mások mellett a Boutiq'Bar Budapestről, A Séf és a Kertész, aki ezúttal nemcsak termékekkel érkezik Pócsmegyerről, hanem főz is, de kint lesz a helyi Croissant Bakery, az Agárdi Pálinka, a Pilze-Nagy Kft. Kecskemétről, a Szorgos Gazda Nagykátáról és a Zümi Méhészet Pannonhalmáról. A SVÉTtermiséget az egri Macok Bisztró, Szabadfi Szabolcs Szentendréről, és a Páskom Cottage Lajoskomáromból képviseli majd. A piac és a programok vasárnap reggel 9-től kezdődnek, az éttermek pedig 12 órától nyitnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek