Kubai salsa zenével megfűszerezett gasztrofesztiválra várnak mindenkit a Gozsdu Udvarba

Két nap alatt felfalhatjuk a Gozsdu Udvart, és eljuthatunk Kubába is a salsa vérpezsdítő dallamin keresztül. A július 17-re és 18-ra szervezett Gozsdu Gourmet Fesztivált az udvar üzemeltetői és a Team Gusto Cubano zenekar szervezi. A délelőtt 11-kor kezdődő és este 20-ig tartó fesztiválon lesznek speciális menük az éttermekben és bisztrókban, új koktélok és kézműves sörök a bárokban, illetve kubai salsa-timba zene kíséri majd a falatozást. 

Forrás: Gozsdu Udvar / Facebook.com

A Café Vian egyebek mellett vegyes bruschetta tállal és toszkán vegetáriánus tállal készül, amin lesz szárított paradicsom, padlizsán és articsókakrém, illetve grillezett zöldségek is. A Spritz Bar Gozsdu pedig Aperitivo menüvel várja majd a vendégeket. Kétszemélyes Antipasti táljukon találunk olasz érlelt sonkát, campagnolo salamit, kemény sajtot, óriás olivabogyót és jár hozzá két pohár Aperol Spritz is. A tál ára 3990 forint - írták az esemény posztjai között. 

Az udvar 200 méter hosszú sétányán, ami a Király utca és a Dob utca között teremt összeköttetést, a Gozsdu Green Market is helyet kap ezen a két napon. Itt lekvárokat, borokat, párlatokat, kencéket és sajtokat, illetve olyan ínyecségeket is találunk majd, mint a füstölt strucckolbász.

A finom ételek mellé pedig koncert jár a Team Gusto Cubano előadásában. A salsa-timba zenét játszó budapesti zenekar a kubai zenéért rajongó, annak népszerűsítésére hivatott közösségből alakult 2014-ben. A fesztiválon közönségtalálkozó és hangszersimogató is lesz, a koncert 19 órától kezdődik július 17-én. A részvétel ingyenes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek