Filmrajongó gasztrokalandoroknak készül a Soho legújabb étterme

London legújabb étterme a Park Row nevet kapta, és nem is egy étteremből áll, hanem egész gasztro-élményközpontot kínál a vendégeinek, tematikus helyszínekkel és bárokkal. Az első látványterveket elnézve úgy érezhetjük, mintha az 1989-es, Tim Burton által megálmodott sötét, de mégis nagyon nosztalgikus Gotham City-be csöppentünk volna.

A kép csak illusztrációForrás: Tinxi / Shutterstock.com

A több mint 1600 négyzetméteres komplexumot London Soho negyedében építik fel, mely egyébként is híres bohókás és tematikus bárjairól, éttermeiről és galériáiról. Hát ezen a helyszínen mind a három jelen lesz egyszerre, és a termek belsőépítészetileg Batman világának egy-egy szereplőjére fókuszálnak majd - olvasható a Metro.co.uk oldalán.

A Rogue's Gallery-ben például, amit a mestertolvaj, Macskanő karaktere ihletett, világhírű lopott műalkotások reprodukciói között ülhetünk le vacsorázni, az Iceberg Lounge nevű bárt pedig a Pingvin stílusában rendezték be, egy jégből faragott hatalmas pingvinnel a középpontban. Az Old Gotham City egy szesztilalom alatt létrejött titkos speakeasy koktélbár hangulatát adja vissza, míg a Pennyworth's, amit Batman inasáról, Alfredról neveztek el, egy hangulatos lounge lesz.

A Metro cikke szerint a komplexum nyitását augusztus 10-re tervezték, és a nyitó partira egy 11 fogásos kóstolómenüt állítottak össze a tulajdonosok és a séf, de végül az új Batman film megjelenéséhez igazodva 2022-ben nyitnak majd. A fogások témái azonban nem változnak, és a DC univerzum legendás figurái állnak majd a középpontban.

A fejenként 195 fontba, azaz bő 80 ezer forintba kerülő menüben szerepel többek között egy parfé, ami úgy néz ki, mint egy harapnivalóan mérgező légyölő galóca, és tagadhatatlan, hogy Poison Ivy karakterét jelképezi. De a degusztrációs menüben helyet kap még a kagyló, az osztriga, a kaviár, az Angus-bélszín, a szarvasgomba és még ehető ékszerek is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek