Nyári szünetre vonul Budapest egyik leglazább Michelin-csillagos étterme

Ha a Costes Downtown étteremre gondolunk, akkor a fine dining egy lazább vonala jut az eszünkbe. Bár az étterem a nyitása után egy évvel megszerezte az első Michelin-csillagát, és 2016 óra tartja is azt, mégsem jellemző rá az a túlzott szabályozottság, ami a többi hasonló étteremre. Szenvedélyességének egyik záloga pedig a portugál nemzetiségű Miguel Rocha Vieira, aki az executive séf pozícióban vezeti a konyhát.

Forrás: (c)Krisztian Bodis / Costes Downtown / Facebook.com

A bemutatkozásukban így írnak magukról: az étterem „légköre a legújabb technológia és a minőségi alapanyagok által nyújtott Michelin-csillagos színvonal mellett baráti és közvetlen, távol esik a filmekben látott fehérkesztyűs fine dining vonaltól."

A vendéglátóhely most mégis az ideiglenes bezárás mellett döntött. Ahogy az oldalukon is írták, nyári üzemmódra kapcsolnak, és a cégcsoport fine dining tevékenysége a következő két hónapban a Rumour by Rácz Jenő étteremre korlátozódik majd. A Costes Downtown csapata a vízpartra költözik: találkozhatunk majd velük a Lupán és a Balatonnál is. A Costes Beach Clubon a vízpartra hangolt étlap mellett színes programokkal készülnek, a Szigliget Várudvarban létrejött ételudvarban pedig minőségi grillfogásokkal és hamburgerrel várják a vendégeket.

A Várudvar projektről már egy korábbi cikkünkben is írtunk. A lényege, hogy nagy éttermi feszengés és rákészülés nélkül, a csillagos ég alatt ismerhetjük meg Vieira és Rácz Jenő streetfoodos oldalát. A Costes és a "nem rossz" by Rácz Jenő mellett a nápolyi pizzáival berobbant Digó és a magyar tésztakínálattal Balatonra vonuló Nudli ételeit kóstolhatjuk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek