Békéscsabai hungarikumokból készült ételeket mutat be a Csabai receptfüzet

Receptfüzet készült a tradicionális csabai konyha ételeiből, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület gondozásában. Mint Opauszki Zoltán, az egyesület elnök a bemutatón elmondta, 4 millió forintot nyertek az Agrárminisztériumtól egy pályázaton. 

Forrás: Rudy and Peter Skitterians/pixabay.com

Mint hozzátette, régi receptek után kutattak, és ezekből ad válogatást a most kétezer példányban megjelentetett, 36 oldalas Csabai receptfüzet, amit eljuttatnak a szolgáltatókhoz, az érdeklődőkhöz. Nagyjából egyperces videókat is készítettek az ételekről, melyek a Visit Békéscsaba Youtube-csatornáján láthatók. A sütésben és főzésben a Veszely Csárda csapata, illetve a korábban az Év séfjének is megválasztott Barna Ádám volt a segítségükre. 

A Csabai receptfüzet előszavát szintén Barna Ádám írta, abban helyet kapott a szilvalekváros kifli, a kolbászos kifli, a tepertőkrém, a brindzás pogácsa, a burgonyaleves tojással és kolbásszal, a kiszelyleves, a böllér leves, a brindzás haluska, a brindzás kolbászos sztrapacska, a csabai töltött sertéskaraj, a hagymás vér, a langyos nyári töltött káposzta, a disznótoros, a cigányka, a bobájka, valamint persze a csabai kolbász, a csabai kisüsti pálinka és a csabagyöngye bor - olvasható a beol.hu cikkében.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek