Újra megtelik élettel az etyeki Gasztrosétány

Két napon át lehet majd helyi ízeket, borokat és pezsgőket kóstolni, és a szőlősorok között is ejtőzhetünk, ha az időjárás is úgy akarja. A Gasztrosétányon a Nyári Etyeki Piknik LIGHT verzióját rendezik június 5-6-án, ami azt jelenti, hogy visszafogottabb létszámra kell készülni, mint eddig, de így is lesz bor- és pezsgőkóstolás, emellett sonkák, sajtok, szörpök, lekvárok és kézműves házi sütemények gazdag kínálata várja a gasztrorajongókat.

Forrás: Etyeki Piknik / Facebook.com

Az egyes helyszínek, vendégváróhelyek önállóan gondoskodnak a szabadtéri létszámkorlátról és minden szükséges higiéniai előírás betartásáról. Viszont a vendégektől is felelős magatartást kérnek a szervezők.

A helyszínre érdemes lesz plédet vagy piknik takarót vinni, hogy kiülhessenek a szőlősorok közé, de például kerékpárra nem feltétlenül lesz szükség, mivel helyben is lehet majd e-bike-ot bérelni, és akár túravezetőt és kérni hozzá.

A két nap alatt többek között kinyitja a kapuit a Rókusfalvy Birtok, ahol ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó, mindkét nap lesz e-bike túra túravezetővel és rendhagyó pincetúra vezetett borkóstolóval, sőt szombaton Kutyaovi névvel kiskutya-simogatást is tartanak. A Buzál-Mórocza Pincénél boróstoló és vásár lesz, az Etyek Újhegyi Kisgazdaság és Hangeszrműhelynél pedig találkozhatunk a háziállatokkal, a baromfiudvar lakóival és a lovakkal, megismerhetjük a természetközeli állattartást, sétalovagolhatunk, és a Hangsarokban megismerkedhetünk a Hangszerműhely acélnyelves dobjaival. A teljes programot és a résztvevők listáját az esemény Facebook-oldalán olvashatjuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek