Ennek az amerikai egyetemnek robot keveri a reggeli müzlijét

Itt a példa, hogy olyan furcsa gasztro-őrültségeket, mint a ramen taxi, a hotpot fürdőház és az automatában kapható fémdobozos, melegített cápauszonyleves, nemcsak a japánok tudnak kitalálni, Amerikában is vannak gazadag fantáziájú cégvezetők. Most a Kellogg's Away from Home (a Kellogg cég egyik alrészlege) a Chowbotics startup céggel társult, és két amerikai egyetemen, a Florida Állami Egyetemen és a Wisconsin-Madison Egyetemen közösen felállítottak egy-egy müzlikeverő és -adagoló automatát, amit Kellogg Bowl Bot-nak neveztek el - olvasható a Foodandwine.com oldalán.

Bár nagyon gusztusos, de a kép csak illusztrációForrás: Daniel Irwin / Unsplash

A Kellog márkát talán nem kell bemutatni, bár Amerikában jóval tovább terjed a termékkínálatuk, mint az itthon kapható müzliválaszték. A Chowbotics viszont egy friss cég, mely azon dolgozik, hogy robotok segítségével még elérhetőbbé tegyék az ételeket.

A két cég közös kísérleti programjaként hozták létre az új Kellogg's Bowl Botot, aminek a lényege, hogy a müzlire éhező diákok egy érintőképernyős kezelőfelületen keresztül bekevertethetik a kedvenc, egyedi müzlivariációjukat. A gép kérésre adagolja a gabonaféléket, a tejet vagy joghurtot, a szirupokat, a magvakat és a gyümölcsöket – összesen 22 összetevőt.

Annak aki nem elég kreatív, a gép hét, előre összeállított változatot is felajánl. Ezek közé tartozik az "About Last Night", amiben keveredik a Kellogg's Toppas és a Froot Loops, csokoládé cseppek, banán chips és eszpresszó szirup; míg a "Hawaii 5-0" egy granola alapú változat ananásszal, kókuszdióval és mangóval. A "Valentine Vibes" müzlis tálban pedig a márka exkluzív vörös bogyós gabonapelyhe, a ropogós kakaóbab darabok, az áfonya, az eper és a tej található. A tálak árai 2,99 és 6,50 dollár között mozognak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek