Duna-parti kertvendéglőbe szerveznek háztáji jóságokat kínáló termelői piacot

A Rozmaring Kertvendéglőben megrendezett első, Húsvéti termelői vásár olyan jól sikerült március végén, hogy a szervezők úgy döntöttek, rendezvénysorozatot indítanak, melynek célja, hogy a városi ember is visszataláljon a tömeggyártott termékektől a természetességhez. A második piacnapot május 23-án tartják, Pünkösdi termelői vásár néven.

A vásár célja, hogy szép lassan lecseréljük a tömeggyártott termékeinketForrás: zoldseges.hu / Press

A 31 éves múltra visszatekintő, családi vállalkozásban működő, Duna-parti vendéglő kerthelyisége ideális a családias vásári forgataghoz. A területen találkozhatnak a budapesti vásárlók és a termelők, illetve a hagyományos háztáji gondolkodás és az arra fogékony városi emberek – olvasható a sajtóközleményben.

A Pünkösdi termelői vásáron azonban nemcsak árubemutatás lesz, a szervezők ugyanis közösségalakító céllal szervezkednek. Egész napos elfoglaltságot szeretnének majd nyújtani, amely során egyre nagyobb teret kapnak majd a különböző tematikus programok. A május 23-i, pünkösdi vásáron például olyan termelők és kézművesek jelennek majd meg, akik bemutatják, hogyan készítik el az adott alapanyagokat és ételeket. De lesz mesemondó előadás is, melyet Ilyés-Szabó Anna mesemondó művész tart. A vásárba továbbra is ingyenesen lehet bemenni, de az előadásra a helyszínen jegyet kell majd váltani.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek