Ezekre az ízletes programokra számítsunk az elkövetkező napokban

Ha február akkor farsang, ha farsang akkor fánk

A Szerb utcai Vivina Café általában nem tart nyitva szombaton, de február 27-én mégis kivételt tesz és reggel 9-től egy kávés-fánkos-napsütéses "Take away" napra várja a fánkok szerelmeseit. A megrendelt napsütés mellett lesznek kávékülönlegességek és négyféle farsangi maskarába öltözött fánk: Nutella-Eper, Créme Brulée, Kinder és Rozmaringos barack. De lesz portugál krémes is, és a megszokott házias sütemények is - olvasható az eseménynél.

A tökéletes steak és tarte

A Protobello Chefnél találtunk rá egy egész közeli, de még nem betelt főzőtanfolyamra, amin napközben legálisan részt lehet venni, mert az órák legkésőbb 15:15-re befejeződnek, a tanfolyamon maximum 6-an főznek együtt, és a nagy hely miatt mindenki be tudja tartani a 2 méteres biztonsági távolságot. 

Forrás: Portobellochef / Facebook.com

A február 28-i tanfolyamon, amire az esemény Facebook-oldalán keresztül lehet jelentkezni a steak sütés alapjait és trükkjeit tanulhatják meg a jelentkezők. Megismerhetik a legjobb steakhúsokat, a serpenyőhasználat rejtelmeit, a fűszerezés és a pihentetés fontosságát, hogy legközelebb már egyedül is, a saját konyhájukban is magabiztosan álljanak neki steaket sütni.

A háromórás Tarte kurzust az EAT ME Cake Boutique tartja március 5-én pénteken. A 4 fős tanfolyamon elkészítik majd a tarte kosárka tésztáját, és megtanulják a kosárka formázásának technikáját is. Megismerkedhetnek a rákóczi túrós, a mogyorós és a sós karamellás töltelékek receptúrájával, majd el is készítik őket.

Forrás: EAT ME Cake Boutique / Facebook.com

A tanfolyam tananyagát, a recepteket minden résztvevő megkapja a regisztrációkor megadott e-mail címre illetve kinyomtatva is. Jelentkezni e-mailben lehet, az esemény oldalán keresztül. A kurzuson kötényt és eszközöket mindenki kap, az elkészült tarte-okból pedig körülbelül 8 darabot lehet majd hazavinni.

Szarvasgombák nyomában

Ez a program még egy kicsit odébb van, de akit érdekel, jobb ha elkezd rá készülni. A programot az Alsópetényi Vendégházak hirdette meg, és március 20-ra tervezi a Szarvasgombatúra És Főzés Olasz Módra egy napos kikapcsolódást. 

A jelentkezők a Cserhát déli lejtőin indulnak neki szarvasgombát keresni a szervezők kutyáinak segítségével. A zsákmánnyal ebédtájt hazatérnek, és együtt főznek a vendégházak toszkán séfjével, Pietro Barsacchival, aki bemutatja a legjobb szarvasgombás olasz fogásokat. Az ebédet végül az alsópetényi Prónay kastély vendégházában költik el. A túranapra e-mailben lehet jelentkezni - írták az eseménynél.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek