Ezekkel a rendhagyó gasztroprogramokkal készül Budapest

Az első program, amit a figyelmükbe ajánlanánk, egy rendhagyó lehetőség, mert gasztronómiai is meg nem is. A tavaszi félévben újrainduló Szappankészítő és Kencekészítő Iskola nyílt napjáról van szó, amin ingyenes a részvétel, csak regisztrálni kell az oldalon megadott űrlapon keresztül.

Szappan fűszer- és gyógynövényekkelForrás: Michael Lin / Pixabay

A nyílt napon két idősávra lehet jelentkezni február 7-én, Budapesten a Viola utcában, délelőtt 10 órától és 13.30-tól. A programon ismertetik az iskola programját, elmondják, hogy a kozmetikában miként lehet használni a gyógynövényeket, és mik az anti-aging (öregedésgátló) készítmények növényi hatóanyagai. A nyílt napot Dr. Torma Viktória vezeti majd.

Kakasviadalra kíváncsi valaki?

Szintén vasárnapra tervez egy online bemutatót a győri Vaskakas Bábszínház, mely idén lesz 30 éves. Ebből az alkalomból 2021-ben egy kakasos előadást is a műsorára tűzött, melynek ingyenesen megtekinthető bemutatóját február 7-én 11 órától láthatja a közönség a bábszínház YouTube csatornáján.

A mesében egy testvérpár, a Szakácsnő és a Kukta egy házias kis vendéglőt üzemeltet, de folyamatosan hadakozik egymással. Miután azonban a képbe kerül egy kívánságot teljesítő kiskakas, a két testvér mesepárbajba, "kakasviadalba" kezd a levesbe szánt madár életéért. Hogy végül hogyan végződik a párbaj, és megmenekül el a kakaska, az kiderül az előadás végén.

Kiránduljunk a Napfényes Szicíliába

Nem is lehetne ezt most jobban megvalósítani, mint egy közös főzéssel. A TABLE Suite Restaurant & Social Space szervezésében február 14-én, Bálint napon vehetünk részt az olasz főzőkurzuson, ahol szívet melengető menüsorral várja az érdeklődőket Dános Tamás, akivel Szicília kedvelt fogásait készíthetik el.

Forrás: TABLE Suite Restaurant & Social Space / Facebook.com

Egy könnyed krémlevessel, a maccu levessel indítanak, aztán folytatják a sort egy gyors zöldségraguval, a caponatával! Főételnek pedig egy csőben sült tésztát készítenek el, a három sajtos manicottit, ami annak ellenére is nagyon finom, hogy könnyen elkészíthető. A sort végül az olaszok egyik klasszikus desszertjével, a cannolival zárják - olvasható az eseménynél. Az üdvözlő ital egy pohár Villa Sandi Prosecco lesz. A 3-4 órás eseményre előzetesen regisztrálni kell.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek