Harry herceg és Meghan Markle gyorsan felhúzható épületekkel segít a rászorulókon

Az elmúlt év októberben Harry herceg és Meghan Markle bejelentették, hogy elindítottak egy non-profit alapítványt, amit Archewell névre kereszteltek. Bár az alapítvány weboldala továbbra sem nyújt túl sok információt a jövőbeli projektekről, december végén Sussex hercege és hercegnéje elárulta, mi lesz az Archewell első filantróp projektje.

A hercegi pár 2020 áprilisában elindította a Project Angel Food-ot Los Angelesben, és több rászorulónak maguk vitték el az ételeketForrás: AFP/Alex Edelman / Paul Edwards

A FoodandWine.com oldalán olvasható cikkből az derült ki, hogy a José Andrés vezetésével sikerre vitt World Central Kitchen-nel dolgoznak majd együtt. A cél pedig az lesz, hogy olyan közösségi segélyközpontokat hozzanak létre, melyeket gyorsan, de biztonságosan és állandó jelleggel fel lehet építeni nagyobb vészhelyzetek vagy természeti katasztrófák helyszínein.

Egyelőre négy ilyen épületet terveznek, melyekből szükségszerűen lehet iskola, orvosi rendelő és közösségi központ is. Az első ilyen központ már a Dominikai Köztársaság partvidékén, a Kis-Antillák szigetcsoport egyik szigetén épül. Azon a vidéken, ahol 2017-ben az Irma és Maria hurrikánok elsöprő erővel pusztítottak. A második központot Puerto Rico városába tervezik, a harmadik és negyedik helyszínt azonban még nem jelentették be. 

José Andrés elmondta, hogy a World Central Kitchen-nel együtt egy olyan világot látnak maguk előtt, ami tele van méltósággal, empátiával és emberséggel.  

Hisznek az ételek gyógyító erejében, és igyekeznek mindenhol ott lenni, ahol arra van szükség, hogy az emberek ne éhezzenek tovább. A járvány pedig megerősítette őket abban a hitben, hogy folytatniuk kell ezt a létfontosságú munkát, és büszkék arra, hogy a jövőben az Archewell Alapítvánnyal és a Sussex-i herceggel és hercegnével együtt folytathatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek