Az év első Desszert Egyetem kurzusa hatalmas dobás lesz

Az 1730-ban alapított, híres párizsi Stohrer cukrászat főcukrásza, Jeffrey Cagnes érkezik Budapestre, a Miele Látványkonyha Desszert Egyetem első, 2021-es kurzusára. A 34 éves főcukrász azon tehetséges generáció oszlopos tagjai közé tartozik, akik nagyon gyorsan szereztek maguknak komoly hírnevet. Cagnes munkájára jellemző, hogy úgy modernizálja a klasszikus francia desszerteket, hogy közben megőrzi azok eredeti karakterét.

A Stohrer éclair fánkjaiForrás: Stohrer, la plus ancienne pâtisserie de Paris / Facebook.com

Budapesti kurzusán, melyet január 19-én és 20-án tart meg, 9 különleges édesség elkészítését mutatja be, a látványos többemeletes religieuse tortától kezdve, a tejszínhabos rumbabán, a vaniliás Saint honoré-n, a citrom, yuzu tortán és a pavlován keresztül a "szerelem kútja" elnevezésű monodesszertig - olvasható a Desszert Egyetem honlapján.

Az elkötelezett, középhaladó szintű cukrászoknak ajánlott kétnapos kurzuson reggel 9-től délután 18 tartanak a foglalkozások. Az ár pedig tartalmazza a mesterkurzust, a részletes receptkönyvet, amiben a jegyzeteléshez is van hely, a kávét és a könnyű ebédet mindkét napra, az aláírt oklevelet, a tolmácsolást franciáról magyarra, a Desszert Egyetem kötényét és a kóstolókat is. A kurzusra maximum 25 résztvevőt tudnak fogadni a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek