Régi receptekkel és új desszertekkel gazdagodhatnak az édes könyvek szerelmesei

Ötvös Zsuzsanna: Régi receptek, mai desszertek című, immár második süteményes könyve a nagy karácsonyi hajrá közepette jelent meg. Érdekessége, hogy most nem a virtuóz, fényes és színpompás sütemények kaptak benne helyet, hanem 30 klasszikus recept. Ezekből pedig töltekezhetnek az alkalmi cukrászok és a hobbiból sütögetők is – olvasható a Laurel Budapest és a kiadó weboldalán.

Forrás: Facebook.com / laurelbudapest

A lapokról olyan szeletelt sütemények, torták és desszertek köszönnek vissza, mint például a Sacher-torta, a mézes krémes, a zserbó, a hókifli, a mákosguba-torta, és egy sós aprósütemény is, méghozzá az a sajtos roló, mely a Laurel Budapest üdvözlőfalatjaként is bemutatkozott már.

A HVG könyvek kiadójának gondozásában megjelent könyv kezdőknek és haladóknak is ajánlott. A 30 sütemény közül a kezdőknek érdemes előbb a hagyományos vonalra állniuk, nem muszáj a több óráig készülő sajtos rolóval kezdeniük. Akik viszont már biztosabban mozognak a habverők és a szitált lisztből tornyosuló hegycsúcsok között, azok találnak a könyvben különlegesebb hozzávalókból készülő és izgalmas textúrákat adó recepteket is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek