Adventi piacozás és sütemények minden mennyiségben: ízekben gazdag programok szentestéig

A Római parti piacon adventi piacozásra várják az érdeklődőket december 19-én reggel 8-tól 13 óráig. Kicsiben, de hangulatosan igyekeznek ünnepi hangulatot varázsolni a Nánási udvarba. Aki kilátogat a helyszínre, azt a tradicionális piaci élelmiszerek és kézműves termékek mellett karácsonyi zenék, forralt bor, forró tea, kürtős kalács, mézeskalács, hamburger, sült kolbász, frissen sült rétesek és sütemények várják majd. Ez lesz 2020 utolsó előtti piaca – olvasható az esemény oldalán.

Forrás: Pancs / Facebook.com

A Pancs – gasztroplacc is rendez egy utolsó Burger Show-t, miután a Mikulás napi annyira jól sikerült. Így aki december 20-án piacozni indul a Tűzoltó utcába, az 10 órától nemcsak a helyi termelőkkel és az adventi választékkal, de szaftos burgerekkel is találkozhat. A burgerek közt lesz egy új téli burger is, illetve minden ételhez jár majd az újrahasznosítható elviteles doboz. Az Aranyvasárnapi termelői piac a szokásos időben 9-től 14-ig várja majd a látogatókat.

Az osztrák borok szaküzletében, a Németvölgyi úti KisBécs is Mini Adventi Vásárt rendez, amely még elérhető december 19-én is. A kínálatban találunk füstölt fürjtojást, bazsalikomos és zsályás sóvirágot, forralt borba való fűszerkeverékeket, karácsonyi teát, Nap-, Hold- és Chai teát, kézműves sajtokat, kerámiákat, mézeket, szörpöket és házi süteményeket is. A karácsonyi hangulatot pedig a Poppá Design ünnepi hangulatú, kézzel készített képeslapjai, ajándék kísérő kártyái és grafikái kerekítik le.

Forrás: KisBécs / Facebook.com / Poppá Design

A Fiaker Budapest és a KisBécs a Budaörsi Halpiaccal együttműködésben Borvásárt szervezett, melynek tételeit egészen december 23-ig elérhetjük a Fishmonger-ben Budaörsön. Tehát ha édesvízi vagy tengeri halakat, netán friss tengeri herkentyűket vásárolunk, akkor itt megtaláljuk a hozzájuk passzoló borokat is, méghozzá profi segítséggel. 

Az esemény Facebook-oldalán azt írták, hogy 40 különböző tétellel készültek 6 országból, amelyek között találunk fehér, vörös és rosé borokat, illetve pezsgőket is. És ahogy már a Fishmonger-től megszokhattuk, a szemünk láttára elkészült ételeket is elhozhatjuk tőlük. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek