Új Bazsalikom Pékség nyílik Budán, ahol párizsis zsemlét is kérhetünk majd

Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék, akitől a járványidőszak elején online tanulhattunk kovászos kenyeret készíteni, most egy új 40 négyzetméteres üzletet nyitott az I. kerületben, a Bem tér és a Fő utca kereszteződésében. A legújabb Bazsalikom Pékség, vagyis a Panificio il Basilico, az első képek alapján rusztikus és hangulatos, de nem csak pékség felvevőpont, hanem élelmiszer-árukészlettel rendelkező kisbolt is - derült ki a Facebook oldalukról.

Ez már a Bem téri kínálataForrás: Panificio il Basilico / Facebook.com

Kínálatukban lesznek olasz és magyar lisztfajták, száraztészták, felvágottak, zöldség-gyömölcs termékek és sokféle szendvics és péksütemény. Kiemelendő például a fonottkába "csomagolt" párizsis zsömle, ami főtt tojással és uborkával érkezik, vagy a Läberkäse (húskenyér) császárzsemlében, és Käsekreiner is lesz, ami szintén egy osztrák finomság, sajttal átszőtt sütnivaló kolbász. 

A Bem téri Bazsalikom december 8-án nyitott meg az új és törzsvendégek előtt, és a visszajelzések szerint már nagyon sokan várták, hogy erre a környékre is elérkezzenek a pisztáciás és fahéjas-diós csigák, a percek és a kovászos cipók. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek