Libákban és szellemes lakomákban gazdag programok az ősz második felére

Október 28-án, szerda reggel elindult a foglalás a Ráadás Étterem Hétre, ahol az Országos Étterem Hét 18 közönségkedvenc éttermébe lehet asztalokat foglalni. Az esemény november 2-től 8-ig tart, ez idő alatt a háromfogásos menüket 3900 forinttól kezdődően kínálják.

Forrás: Julien Sarazin / Unsplash

A járványhelyzet miatt az asztalok és férőhelyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, így érdemes minél hamarabb átnézni a kínálatot. Ahogy lenni szokott, érvényes foglalást csak online formában lehet leadni az Étterem Hét hivatalos weboldalán keresztül.

Ugyanakkor a KOLLÁZS – Brasserie & Bar már tematikus falatozásra csábít, ők ugyanis a Mexikói Nagykövetség és a Patrón Tequila együttműködésével szervezik meg a Día de los Muertos (Mexikói Halottak Napja) vacsoraestjét. Az érdeklődők október 30-án 17 órától csatlakozhatnak a Kollázs csapatához egy nagyszabású lakomára, ahol visszavárják a holtak lelkét az élők birodalmába.

Forrás: KOLLÁZS - Brasserie & Bar / Facebook.com

Az est ideje alatt 17 órától 20 óráig Happy Hour akcióra számíthatnak a vendégek, ami annyit tesz, hogy a háromfogásos menü 5 900 forintba kerül (+szervizdíj). A mexikói színkavalkádban megálmodott programok azonban egészen 23 óráig is eltartanak, közben pikáns koktélokat lehet kóstolgatni, és két zenekar muzsikáját meghallgatni.

Mindeközben Balatonon már a tök kerül a programok középpontjába. "Folyó év november havának 14. napján, délután a badacsonytomaji Tájház udvarán megkezdődik a Márton-napi Vigasság és a tökfaragó verseny. Készüljön a vidék apraja-nagyja, magányos kószája, családja és cimborasága!" –fogalmaznak az esemény szervezői, miközben felhívják a figyelmet arra is, hogy csak azoknak tudnak tököt biztosítani a helyszínen, akik előzetesen jelentkeznek a tökfaragó versenyre.

Forrás: Rohan Reddy / Unsplash

Aki tehát kedvet kapott a badacsonytomaji vigassághoz az a helyszínen 14 órától láthatja, hogyan verik csapra a boroshordókat a helyi borosgazdák, de lehet majd kóstolni újbort, mellé házi libazsíros kenyeret, pogácsát, a kisebbeknek pedig teát és szörpöt. A program este 20-ig tart a Tájház udvarán.

Mindeközben a Pannonhalmi Borvidéken Márton napi pincejárást szerveznek november 6. és 8. között. A borvidék hat meghatározó pincészetébe juthatnak el azok, akik jelentkeznek a programokra. Rájuk egészen változatos borkóstolók várnak, ráadásul már a 2020-as újborokat is megkóstolhatják majd.

A szokásos módon, a péntek, vagyis ezúttal november 6. a ráhangolódás napja, szombaton (november 7-én) borvidéki buszjárat segíti a pincéről-pincére jutást, míg a vasárnap már inkább a levezetésről szól majd. A három nap alatt rengeteg program és kiállító sorakozik fel Pannonhalma területén. A pincejárás részletes programját és a buszok menetrendjét a Borpromo.hu oldalon érhetik el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek