Kiderült melyek az ország legszebb szőlőbirtokai

A Bor és Piac által meghirdetett versenyre végül 130 borászat regisztrált. Ezek közül az első körben, internetes szavazáson választották ki a legjobb kilencet kategóriánként. A zsűritagok felkeresték a borászatokat; értékelték a technológiát, a tisztaságot, a szőlőterületet, a birtokot, a bort és a vendéglátási lehetőségeket is – olvasható a Borespiac.hu oldalán.

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020 a Bor és Piac szerintForrás: Bodri Pincészet / Facebook.com

Kisbirtoknak számított minden tíz hektárig tartó terület. Ezek között a tokaji Dobogó Pincészet vihette haza az első helyet, a második a szekszárdi Tringa Borpince lett, a harmadik pedig a pannonhalmi borvidék egyik fiatalabb pincészete, a nyúli Cseri Pincészet.

A tíz és ötven hektár közti középbirtokoknál mind a három nyertes szekszárdi lett. Az első helyet az Eszterbauer Borászat nyerte, a Vesztergombi Pince lett a második, a harmadik pedig a Hetényi Pincészet. Az ötven hektár feletti nagybirtokoknál a szekszárdi Bodri Pincészet lett az első, a Hajós-Bajai borvidéken található Koch Borászat a második, a harmadik pedig a szekszárdi Schieber Pincészet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek