Fenntartható receptgyűjteményt kapunk ajándékba a Séfek Világnapján

2004 óta október 20. a Séfek Világnapja. A Felelős Gasztrohős Alapítvány idén hazánkban is igyekszik felhívni a figyelmet a nemzetközi kezdeményezésre, és a séfek fontos szerepére a fenntartható vendéglátás kialakításában. A kampány érdekessége, hogy bár a séfeket és munkájukat ünnepeljünk, mégis mi kapunk ajándékot, méghozzá egy letölthető, fenntartható receptgyűjteményt.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

A Séfek Világnapjának célja, hogy megismertesse és megszerettesse a következő generációval a főzés tudományát, és megmutassa a világnak, milyen fontos tevékenységet végeznek a séfek nap mint nap. A letölthető receptgyűjtemény éppen ezért, nem csak egyszerűen recepteket tartalmaz, hanem ahhoz a 8 ponthoz társítja őket, amik összefoglalják, hogy mit tehetnek azok a séfek és szakácsok, akik elköteleződnek a fenntarthatóbb vendéglátás iránt.

A Séfek Világnapja alkalmából a Gasztrohősök egy ingyenesen letölthető, a Séfek Kiáltványa 8 témájához kapcsolható receptekből álló gyűjteményt készített el, öt étterem és egy gasztroblogger segítségével. Az összefogásban benne volt a budapesti Hilda, Mezna és KIOSK Budapest, valamint a pécsi Reggeli és az őriszentpéteri Pajta étterem, valamint Vida Kata gasztroblogger.

Október 20-án a közösségi média oldalain ezekkel az éttermekkel, séfjeikkel és munkájukkal közelebbről is megismerkedhetnek az érdeklődők. A plusz tartalmakat és a séfek bemutatkozásait az Alapítvány Facebook és Instagram oldalán olvashatják majd el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek