A finneknek most már nem fog hiányozni a repülős koszt

Nemrégiben írtuk meg, hogy a Singapore Airlines hogyan gondoskodik arról a földön is, hogy vendégeihez eljussanak a társaság ételei, most pedig arról számolunk be, hogy a Finnairnek milyen ötlete támadt lényegében ugyanerre - derül ki a cnn.com híréből.

Forrás: finnair.com

A légitársaság úgy döntött, business class menüit elviszi a szupermarketekbe, ahol előre csomagolt formában bárki megvásárolhatja őket. Egészen pontosan a Vantaa-ban található K-Citymarketben lehet hozzájutni olyan, japán hangulattal fűszerezett északi specialitásokhoz, mint a rénszarvashúsból készül gombóc, a füstölt hal vagy a rókagomba-rizottó.

Mint Marika Nieminen, a Finnair Kitchen alelnöke elmondta, a kezdeményezés célja, hogy kicsit kárpótolják azokat, akiknek hiányzik a repülés, ugyanakkor újra munkába állíthatják 10 alkalmazottjukat azok közül, akiket a járvány miatt bocsátottak el.

A Finnair először a személyzetnek árusította az ételeket, és az ötlet népszerűnek bizonyult, így terjesztették ki a Finnair Kitchen székházához közeli szupermarketre is. A későbbiekben több K-Citymarketet szeretnének bevonni a programba, és akár még más áruházláncok is szóba jöhetnek, sőt, a külföldi terjeszkedés sem kizárt.

Jelenleg két főétel közül lehet választani naponta, és minden hétvégén előétel is szerepel a kínálatban, a menü kéthetente változik. A főételek ára 12,90 euró (nagyjából 4700 forint), az előétel pedig 5,90 euró (2150 forint).

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek