Jön az Olaszrizling Október 150 féle borkülönlegességgel

A Corintia Hotel Budapestben tartott október 17-i eseményen az olasz- és rajnai rizling játsza majd a főszerepet, ami sokak számára még mindig a "legmagyarabb fehérbornak" számít. A Winelovers nagykóstolói lehetőséget nyújtanak a borok szerelmeseinek, hogy több oldalról is megismerjék a kedvenc borukat, több pincészet munkáját is összehasonlítsák.

Szeptemberi felvétel, egy korábbi kóstolórólForrás: Tasi Gabriella / Winelovers / Facebook.com

Ez a szőlőfajta szinte minden magyarországi borvidéken megtalálható, ezért a szombati nagykóstoló igyekszik széles körképet nyújtani: 14 borvidék több mint 70 borászata hozza el olaszrizlingjeit, olaszrizling alapú házasításait és más izgalmas tételeit. A látogatók így több mint 150 különleges bort kóstolhatnak majd meg az Olaszrizling Nagykóstolón.

Ahogy az lenni szokott, idén is lesznek ingyenes Pop-Up előadások. Az „órák" 17 órakor kezdődnek. Az első a Grasevina – Az olaszrizling horvátul címet viseli, utána egy órával kezdődik a Welschriesling Südsteiermarkból, majd 19 órakor veszi kezdetét Az olaszrizling, mint pezsgő, illetve 20 órától Az olaszrizling, mint terroir bor című előadás. A napot az In Vino Lidia Instant – Lídiával Burgenlandban óra zárja – olvasható a rendezvény honlapján, ahol a jegyvásárlás részleteit is megtalálják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek