Perutól Marokkóig, világok konyháját kóstolhatjuk végig a Gasztrohegyen

Aki október 17-18-án Badacsonyba látogat, akár gyalog bejárhatja képzeletben a világot, Francia Polinéziától kezdve Mexikón át egészen Thaiföldig, a Hableánytól a Kisfaludy-házon át a Tölgyes Kúriáig.

A Gasztrohegy országok egy sorbanForrás: @Szindbadazutazo

A Gasztrohegy programsorozat 3. évada októbertől áprilisig tart. A résztvevő 10 vendéglátóhely 7 tematikus gasztrohétvégével várja a látogatókat, akik ősszel egy nyugodtabb csendesebb arcát ismerhetik meg a Badacsonynak. Az első hétvégén világ körüli útra invitálnak a vendéglátóhelyek. A Bonvino Borbár ételeivel Ausztráliába utazhatunk, a Borbarátok Vendéglő Törökországba kalauzol, a Hableány Vietnámig repít a kókusztejes halleves hátán, az Istvándy Borműhely pedig Peru ízeit mutatja be. 

A Kisfaludy-ház Ausztria konyháját, a Laposa Birtok Francia-Polinézia, a Pláne Badacsony borterasz Thaiföld, a Tilia Borvendéglő Marokkó, a Tölgyes Kúria Mexikó, a Vánkos pedig Franciaország ízeit hozza el Badacsonyba - olvasható a sajtóközleményben és a Facebook eseménynél. 

Mivel a Gasztrohegy nyitott, és mindenki maga választja ki, mikor, melyik vendéglátóhelyeket látogatja meg,

ezért ránk van bízva, hogy a világ mely részeit kóstoljuk meg a kétnapos rendezvény alatt.

A túrát ajánlott a Hableány Gasztrohegy INFO-pultjánál elkezdeni, vagy online megvásárolni a hétvégére szóló Gasztrohegy bérletet, amivel kedvezményesen végigkóstolhatjuk 5 szabadon választott vendéglátóhely Gasztrohegy fogását az adott hétvégén, valamint kapunk vele egy Gasztrohegy poharat, illetve egy karszalagot, ami feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek